Emekli Maaşının Yükseltmenin Yolları Açıklandı! Uzman İsimden Emekli Maaşı İçin Tavsiyeler!

Emekli Maaşının Yükseltmenin Yolları Açıklandı! Uzman İsimden Emekli Maaşı İçin Tavsiyeler!
Emekli maaşında düşüş ücret almak istemeyenler dikkat! Emekli aylığını yükseltmenin çözüm yolları açıklandı! Uzman isimden emekli maaşını yüksek almak isteyenler için çözüm yolları! İşte detaylar...

  Emekli olma tarihi yaklaşmış memur, işçi, esnaf ve diğer bütün çalışanlar emekli aylıklarını arttırmanın yolunu arıyor. Bu sorunun cevabı yoğun bir şekilde araştırılmakta. Ancak bundan önce emekli aylığının nasıl bağlandığını bilmekte fayda var.

Emekli maaşı, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bildirilen prim esas kazanç x aylık bağlama oranı (ABO) formülüyle hesaplanmakta. Maaş bağlama oranı, çalışılan prim günü sayısına göre belirlenmekte. Her 360 günlük çalışma süresine karşılık olarak aylık bağlama oranı 2 puan çıkıyor.

BAĞ-KUR YERİNE SSK TERCİH EDİN

2000 sonrasında artık bütün senelerin kazançları göz önünde bulundurulmakta. Yüksek emekli maaşı için en baş şart ise, çalışırken elde edilen gelirin yüksek olması ve kazancın bordroya gerçek tutar üstünden yansıması.

Aynı zamanda kazancın SGK’ya eksik olmadan bildirilmesi, hiç bildiriminin yapılmaması, suçtur. İşsizlik sebebiyle kazancın düşük gösterilmesine itiraz etmek zor olabilir, bu sebepten dolayı bu durumdaki çalışanların, işten çıktıktan sonra vakit harcamadan hizmet tespit davası açması gereklidir.

Eğer prim gününüz eksikse SSK’dan emekli olmayı tercih edin. Hem daha erken hem de daha avantajlı bir konumdan emekli maaşı alırsınız. BAĞ-KUR yerine SSK’dan emekli olunması adına emeklilik dilekçesi verilen tarihten geriye doğru son 7 senenin çoğunda SSK’lı olarak çalışmak gereklidir.

EMEKLİLİK İÇİN DİLEKÇE

Emeklilik şartlarını senenin son aylarında tamamlayanlar için emeklilik dilekçesini aralık ya da ocak ayında vermesi, bağlanacak olan emekli aylığı için etkileyici olabilir. Senelik enflasyonun, ocak ve temmuz ayında emekli aylıklarına yapılan zamdan yüksek olması durumunda ve gayri safi hasıla artışının yüksek olacağı senelerde emeklilik için dilekçeyi ocak ayında vermek iyi olur.

ÇALIŞMA SÜRESİ BOYUNCA EMEKLİ AYLIĞINDAKİ DÜŞÜŞ

EYT’lilerin dertli olduğu çalıştıkça emekli maaşının düşmesi problem, çalışanları için mağduriyet olmakta. Prim günleri tam olmuş çalışanlar, emekli maaşlarının düşmemesi için sigortalı çalışmayı bırakıp kayı dışı çalışma seçeneğini tercih etsinler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.