Kira Desteği Alacak Depremzedeler Dikkat! Cumhurbaşkanlığı Kararı İle Yardım Tutarı Değişti!

Kira Desteği Alacak Depremzedeler Dikkat! Cumhurbaşkanlığı Kararı İle Yardım Tutarı Değişti!
Kahramanmaraş depremleri sonrasında birçok vatandaş evsiz kaldı. Depremde evi hasat alan ev sahibi ile kiracılar için depremzede kira yardımı desteği yapılacak. Kira yardımının miktarında değişim! İşte detaylar...

Tüm ülkeyi derinden sarsan depremlerden sonra, evi kullanılamaz hale gelen ev sahipleri ve kiracılar için devlet kira desteği verecek. Ev sahipleri ve kiracılar için farklı farklı miktarda olacak bu desteğin miktarında değişim yaşandı.

Bu çerçevede ev sahipleri için 5 bin lira kiracılar için de 2 bin lira barınma desteği verilmesi planlanmaktaydı. Fakat gelen son habere göre, bu yardım için belirlenmiş olan fiyatta değişim yaşandı. İşte yeni destekler!

KİRACILAR İÇİN 3 BİN TL YARDIM

Kahramanmaraş depremi sonrasında bölge halkı için destekler sürüyor. Birçok alanda bölgedeki depremzedeler için yardım kararı çıktı. Alınan bu yardım kararlarından biri de depremzedeler için barınma desteği oldu. Depremden etkilenmiş olan ve evi oturulamaz duruma gelen ev sahipleri için 5 bin lira, aynı şekilde evi hasar alan kiracılar için de 2 bin lira yardım yapılacağı belirtilmişti.

EV SAHİPLERİ İÇİN SABİT KALDI

Fakat gelen son habere göre bu tutarda bir değişim söz konusu oldu. Konuya dair Bakan Kurum, şu açıklamayı yaptı; ev sahipleri için 5 bin TL kira desteği verilecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın kiracılar için yapılacak olan kira yardımının da 2 bin TL’de 3 bin TL’ye çıkartılması yönünde bir talimatta bulundu, dedi.

Gelen son açıklamayla beraber kira yardımı için verilecek tutarda biz değişim söz konusu oldu. Kira yardımı için kiracılar için 2 bin lira belirlenmişti. Fakat bu rakam 2 binden 3 bin liraya değişim gösterdi. Cumhurbaşkanlığı karar ile kiracılar için daha çok destek yapılmasına karar alınmış olundu. Öte yandan ev sahipleri için yapılacak olan 5 bin liralık kira yardımı da sabit olarak kalacak.

DESTEK İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Depremden etkilenmiş olanlar için kira yardımı başvurusuna nereden yapılacağı da merak ediliyor. Kira yardımı için gerekli başvuru e-Devlet sistemi üzerinden ‘Afetzede Barınma Desteği’ sekmesinden yapılması gerekli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.