Gaziantep'te hasar tespit çalışmaları devam ederken, vatandaşlar verilen raporlara güvenemiyor.

Gaziantep'te hasar tespit çalışmaları devam ederken, vatandaşlar verilen raporlara güvenemiyor.
Kahramanmaraş merkezli Gaziantep dahil 11 ili etkileyen depremlerde hasar tespit çalışmaları devam ederken, vatandaşlar verilen raporlara güvenemiyor. Artçıların da devam ettiği şehirde, vatandaşlar evlerine geçme konusunda büyük korku yaşıyor.

Gaziantep dahil 11 ili etkileyen ve büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından Gaziantep’te hayat bir türlü normal akışına giremiyor. Artçı sarsıntıların da azalmasına rağmen vatandaşlar evlerine girme konusunda büyük endişe yaşıyor.

Hasar tespit çalışmalarının alelacele yapıldığını belirten vatandaşlar, bu raporlara güvenerek evlerine giremediklerini dile getiriyorlar.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tespitinin ardından evlerinin hasar durumu ile ilgili emin olamayan vatandaşlar, özel şirketlerden ve mühendislerden ikinci bir kontrol için randevu alma yoluna gidiyor.

YÜKSEK BİNALAR KORKUTUYOR

Şehirde sayısı son dönemde iyice artan yüksek binaların korkuttuğunu belirten vatandaşlar, “ Kontroller, alelacele hazırlandığı için raporlara güvenemiyoruz. Diğer taraftan büyük bir korku yaşadık. Hala psikolojimiz düzelmedi. Yüksek katlı binalara güvenli denilse bile girmeye cesaret edemiyoruz. Bu psikoloji daha uzunca bir süre de devam edecek gibi görünüyor. Bu şartlarda ne yapacağımızı bilmiyoruz.” şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.