Z Kuşağının Apple Marka Telefon Tercihinin Sebebi! Gençler Kendini Dışlanmış Hissediyor!

Z Kuşağının Apple Marka Telefon Tercihinin Sebebi! Gençler Kendini Dışlanmış Hissediyor!
Gençlerin mobil cihaz için Android yerine ağırlık olarak Apple marka telefon tercih ettiği ortaya çıktı. Z kuşağından bu tercihin nedeni ise merak konusu oldu. İşte konunun detayları! İşte detaylar...

Z kuşağı arasında kullanılan mobil cihazlara bakıldığında Apple marke telefonların öne çıktığı görülmektedir. Aslında daha pahalı olan Apple markanın neden bu kadar çok tercih edildiği ise merak konusu oldu.

Günümüzde satış ücretlerine bakıldığında Apple mark telefonların, Android telefonlardan daha yüksek rakamlardan satıldığı görülmektedir. Fakat gençler arasında da çoğunluk olarak iPhone telefonları tercih ediliyor.

ABD’DE Z KUŞAĞININ TERCİHİ APPLE

 Hem pahalı hem de kullanımının yaygın olmasının nedenini ABD’de yapılan bir araştırma sonucu ortaya konulmuş oldu. Financial time, bahsi geçen konuya dair ABD’de yapılan araştırmaları yayımlamış oldu. Merak edilen sorunun cevabı ise bu şekilde gün yüzüne çıkmış oldu.

Açıklanan rapora bakıldığında, genç mobil cihaz kullanıcıları iPhone marka telefona sahip olamadıkları zaman kendilerini dışlanmış olarak hissediyorlar. Apple, ABD’de Z kuşağını dört bir yandan ele geçirmiş durumda. Bunun sonucu olarak da genç yaştaki telefon kullanıcıları eğer kendilerinin Apple marka telefonları olmadığı taktirde kendilerini dışlanmış olarak hissediyorlar.

ANDROİD MARKALAR GERİDE KALDI

Öte yandan bir veri platformu olan Attain’in yeni paylamış olduğu verilere göre, 1996 yılından sonra dünyaya gelmiş olan Z kuşağı kullanıcıları ABD’deki bütün iPhone sahiplerinin %34’ük bir kısmını oluşturmaktadırlar. Bu oran bir Android telefon markası olan Samsung içinde %10 olarak açıklanmış oldu.

Counterpoint’e göre ise bu rakam, iPhone marka gerçek kullanımındaki toplam pazar payını 2019 yılında %35 orandan geçen sene %50’ye nasıl çıktığını anlamak için yardımcı olduğunu ve Apple’ında pazar payında durgunluk olmasına rağmen kar oranının nasıl artığını ortaya koymakta.

AVRUPA’DA DA BENZER TABLO VAR

Z kuşağının Apple marka telefon tercihi ABD’de oldukça öne çıksa da Avrupa içinde benzer sonuçlar olduğu öğrenildi. Pazar araştırması şirketi Canalys’in Batı Avrupa’da yaptığı araştırma 25 yaştan küçük olan Apple marka telefon kullanıcılarının %83’ünün iPhone kullanmaya deva etmeyi düşündüğünü gözler önüne sermiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.