İstanbul Toki Çekilişleri Ne Zaman Yapılacak? Sonuçlar Açıklandı Mı? İşte Toki Çekilişlerine Dair Detaylar…

İstanbul Toki Çekilişleri Ne Zaman Yapılacak? Sonuçlar Açıklandı Mı? İşte Toki Çekilişlerine Dair Detaylar…
Kahramanmaraş depreminin ardından ülke genelinde pek çok sürece ara verilmişti. Bu süreçler arasında Toki kura çekilişleri de yer aldı. Birçok kişi, ertelenen Toki kura çekilişlerinin ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor. İşte detaylar...

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük yıkıcı depremin ardından ülke genelinde planlanan birçok programa ara verildi ve planlı programların ertelenmesine karar verildi. Bu takvimler içerisinde, Toki kura çekilişleri de yer aldı. Binlerce kişinin dahil olduğu Toki kura seçimlerinin ne zaman yapılacağı ise, Toki’ye katılan kişiler tarafından merak ediliyor.

Toki kura çekilişleri il bazında gerçekleştiriliyordu. Yaşanan depremler nedeni ile İstanbul’un da içerisinde yer aldığı birçok çekişiliş tarihi ertelendi. Depremin ardından binlerce kişi oturdukları evlerin sağlamlığından da şüphe ettiği için Toki kura çekilişlerinin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı.

KURA ÇEKİLİŞLERİ İZMİR İLE DEVAM EDECEKTİ

Kahramanmaraş depreminin yaşanmasından önce Toki kura çekilişlerinin İzmir ili için yapılması planlanıyordu. İzmir’de toplam 250 bin kişinin hak sahibi olacağı çekilişler, depremler nedeni ile ertelenmişti. Toki, çekilişlerin ertelenmesi ile ilgili olarak şu açıklamaları yapmıştı; ‘’Ülkemiz genelinde düzenlenecek olan tüm kura organizasyonları yaşanılan afetten dolayı ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştur. Organizasyonlarımızda görev alan gerek teknik gerek idari personelimiz AFAD koordinasyonunda afet bölgelerinde görevlendirilmiştir. Aziz milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.’’

PLANLAR 14 ŞUBAT’TA KADAR İZMİR ÇEKİLİŞLERİ YÖNÜNDEYDİ

Toki tarafından yapılacak olan kura çekilişleri için takvim 7-14 Şubat tarihleri arasında İzmir, Afyonkarahisar, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeri için planlanmıştı. Toki tarafından İzmir, Afyonkarahisar, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'daki TOKİ kuraları için yeni bir tarih açıklaması henüz yapılmadı. Toki tarafından deprem nedeni ile ertelenen kura çekilişlerinin ikinci bir açıklama ile duyurulacağı belirtilmişti. Ancak, deprem nedeni ile depremden etkilenen illerde yeni binaların yapımına başlayacak olan Toki’nin önceden planlanan iller için kura çekilişlerini hangi tarihler arasında gerçekleştireceği henüz açıklanmadı. Bu durumda, çekiliş için bekleyen hak sahiplerinin bir süre daha bekleyeceği gözüküyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.