Depremzede Çiftçiler İçin Yeni Karar! Ziraat Bankası’ndan Kredi Borçları İçin Erteleme Kararı!

Depremzede Çiftçiler İçin Yeni Karar! Ziraat Bankası’ndan Kredi Borçları İçin Erteleme Kararı!
Ziraat Bankası depremden etkilenmiş olan çiftçiler için yeni karar adlı! Bankaya olan düşük faizli kredi borçlarında sene ertelenmeye karar verildi! İşte Ziraat Bankasından bölge çiftçileri için yeni karar! İşte detaylar...

Kahramanmaraş depremlerinde zarar gören kimi illerdeki tarımsal üreticilerin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerince düşük oranda faizli kredi kullandırılmasıyla alakalı kararlar kapsamındaki kredi borçları sene ertelenmiş oldu.

Bahsi geçen konuya dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete ’de yayımlanmış oldu. Bu karardan, depremden etkilenen 11 il ile ilçelerinde zarar gören ÇKS ya da Tarım ve Orman Bakanlığının sisteminde kayıtlı olan, gerçek ile tüzel kişiler, kooperatifler, iktisadi işletmeler faydalanacak.

KOMİSYON KURULACAK

Alınan karar çerçevesinde il ile ilçelerde hasar tespiti için komisyon kurulacak. Oy çokluğuyla kararların alınacağı komisyonda, ilgili kamu ile kurumlar ve ziraat odalarından temsilci olacak. Kararların en geç 3 ay içinde hazırlanmış olması gerekmektedir.

BORÇLAR 1 SENE ERTELENDİ

Ziraat Bankası ile Tarım Kredi tarafından kullandırılmış ve 6 Şubat dahil olmak üzere vadesi daha gelmemiş, bir sene kadar süresi olan, vadesi 1 sene üstünde olanlarda 1 sene içinde başvuru yapılan ya da vadesinden bu yan bekleme süresi içinde olan düşük oranda faizli kredi kullandırılmasına alakalı kararlar kapsamındaki tarımsal kredi borçlarının vadesine alakalı mevzuatına göre faiz tahakkuk ettirilerek vade tarihinden itibaren bir sene süreyle ertelenecektir.

Alınan karar kapsamında ise tanımlanan kredi borçlarının ana para toplamı 250 bin TL ve altında olanların kredileri ile alakalı ertelemeleri de banka ya da Tarım Kredi’ye müracaatına ve herhangi bir hasar tespiti yapılmasına gerek kalmadan ilgili tarafından resmen gerçekleştirilecektir.

SIFIR FAİZ UYGULANACAK

Öte yandan ise Banka ve Tarım Kredi tarafından ertelenen tarımsal kredi borçları için erteleme dönemi boyunca vadesinde itibaren de sıfır faiz işlem görecektir. Yatırım kredilerin ödenmesi yapılmamış bütün faizler birer sene süreyle ertelenecek fakat faizsiz erteleme sadece ilk taksitler için uygulanıp, diğer faizler için mevcut faiz oranıyla indirimlerin uygulanması sürecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.