Tayyar’dan O Müteahhitle ilgili şok açıklamalar… Müteahhite ne kefil oldum ne de referans. Kimlerin kefil olduğu belli

Tayyar’dan O Müteahhitle ilgili şok açıklamalar… Müteahhite ne kefil oldum ne de referans. Kimlerin kefil olduğu belli
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonucu Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki yıkılan birçok konutun müteahhidi AK Partili Yunus Kaya firari olarak aranıyor. AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, halen meclis üyeliği görevini de yürüten Kaya'ya ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Tayyar, " Öz kardeşim olsa, suça bulaşmış birine asla sahip çıkmam, partisine de bakmam" dedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonucunda  Gaziantep'te birçok bina yerle oldu, binlerce vatandaş enkaz altında can verdi. Nurdağı ilçesinde yıkılan birçok binanın müteahhitliğini yapan Yunus Kaya isimli şahsın 2019 seçimlerinde AK Parti'den meclis üyesi seçildiği ve depremin ardından firar ettiği öğrenildi.

ARAMIZDA SİYASİ HUSUMET BAŞLADI

Firari müteahhide ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, "Ciddiye aldığım için değil not düşmek için yazayım. Yunus Kaya, müteahhitlik dahil farklı iş kollarında çalışan biri. Mart 2014 seçimlerinde belediye meclis üyeliği için aday yapmayınca köyü Naimler’de ‘0’ oy aldık. Böylece aramızda siyasi husumet başladı.”

KİMİN REFERANSIYLA ADAY YAPILDIĞI HERKESÇE BİLİNİYOR!


Yunus Kaya’nın 2019 seçimlerinde AK Parti’den Nurdağı Belediye Meclis Üyesi olarak seçildiğini kaydeden Tayyar, ‘’2018 seçimlerinde ben liste dışı kalınca, Kaya, Mart 2019’da partimizden belediye meclis üyesi seçildi. Tek bir belediye meclis üyeliği için referansım olmadı, soran da olmadı. Kaya’nın kimin referansıyla aday yapıldığı, Nurdağı’nda herkesçe biliniyor zaten. Kaya’nın Nurdağı ziyaretimde partimin belediye meclis üyesi sıfatıyla yaptığı kısa süreli çay davetindeki fotoğraf, maalesef deprem sonrası operasyon çocuklarına malzeme oldu.’’

PARTİDEN ATILMASINI İSTEDİM!


Açıklamalarını sürdüren Tayyar, ‘’Anlamış değilim, eski bir vekilin, partisinin belediye meclis üyesiyle görüşmesi çok mu tuhaf? Deprem sonrası Kaya’nın inşa ettiği binaların çöktüğü anlaşılınca, Teşkilat Başkanımızı arayarak partiden atılmasını istedim, ‘haklısın’ dedi.’’

PARTİSİNE BAKMAM!


Gaziantep ve İslahiye Başsavcılarını arayıp Kaya dahil tüm şüphelilerin üzerine gidilmesi görüşümüzü ifade ettim, ayrıca twit attım. Yetmedi, enkazda hayatını kaybedenlerin yakınlarını arayıp sonuna kadar yanlarında olduğumu söyledim. Özetle; öz kardeşim olsa, suça bulaşmış birine asla sahip çıkmam, partisine de bakmam. Son sözüm operasyon çocuklarına: Başka kapıya" ifadelerini kullandı.

YASA DIŞI TALEPLERİ YERİNE GETİREN USTALAR DA HESAP VERMELİ!


Açıklamalarını sürdüren Tayyar, “Proje sorumluluk zincirindeki herkese hesap sorulurken yasa dışı talepleri yerine getiren ustalar da hesap vermeli. Görsellerde olduğu gibi talebin yasa dışı olduğunu anlamak için projeyi bilmeye gerek yok” ifadelerini kullandı.

TAYYAR, MHP LİDERİ BAHÇELİ İLE GÖRÜŞTÜ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Nurdağı ve İslahiye ziyaretlerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Tayyar, ‘’ Gaziantep’te Cumhurbaşkanımızla birlikte bir önemli misafirimiz daha vardı. Nurdağı ve İslahiye’de depremzedelerle buluştular, dertleştiler. Bir ara Devlet Bey davet edip başsağlığı diledi, bölgeyi sordu, ‘neye ihtiyacın olursa ara’ dedi. Çok zarifti. Rabbim razı olsun’’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.