Borsa İstanbul’da Hisseler İkiye Katlandı! Çimento ve Beton Şirketleri Büyük Yaşadı!

Borsa İstanbul’da Hisseler İkiye Katlandı! Çimento ve Beton Şirketleri Büyük Yaşadı!
Kahramanmaraş depreminin meydana geldiği ilk günlerde Borsa İstanbul işlem yapmaya devam etti. Sonrasında kapatılan Borsa İstanbul’da çimento ve beton hisseleri ikiye katlandı. İşte detaylar...

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş depremleri, borsa cephesinde de bazı etkilere neden oldu. Depremlerin ilk günleri açık olan Borsa İstanbul’da bazı hisseler ikiye katlandı. Depremin üzerinden birkaç gün geçtikten sonra Borsa İstanbul kapatıldı. İlk olarak devre kesiler kullanıldı ancak, yatırımcıların korunması adına Borsa İstanbul’un kapatılmasına karar verildi.

Borsa İstanbul’un depremler sonrasında açık olduğu süreçte, çimento ve beton hisselerinin ikiye katlandığı kaydedildi.  Kendi aralarında getiri açısından farklılık gösterse de çoğu çimento şirketi hisse fiyatı yedi işlem gününde neredeyse fiyatını ikiye katladı. Deprem öncesi 3 Şubat kapanışa göre, bugün itibari ile Konya Çimento hisseleri yüzde 4296 olarak kayıtlara geçti.

OYAK ÇİMENTO HİSSELERİ DE ARTTI

Depremlerin meydana geldiği ilk günlerde açık olan Borsa İstanbul’da yükseliş gösteren Konya Çimento hisselerini, Oyak çimento hisseleri takip etti. Depremlerin ilk günlerinde Oyak Çimento hisseleri de yüzde 94,56’lık bir yükseliş yaşadı. Oyan Çimento hisse fiyatı 3 Şubat günü 20,6 lira iken bugün 36,08 seviyelerinden işlem görüyor. Bu artışlar arasında, Nuh Çimento’da yer aldı. Nuh Çimento’nun da hisse fiyatları artış gösterdi ve bugün itibari ile Nuh Çimento hisse fiyatları 165,00 seviyelerinden işlem görüyor. Afyon Çimento’da 3 Şubat tarihinde yüzde 94,14 artış sağlamış ve bugün itibari ile 11,34 seviyelerinden işlem görmektedir.

BETON HİSSELERİNDE DE ARTIŞ YAŞANDI

Oldukça hızlı bir yükselişe sahip olan Çimbeton, yüzde 94,75 seviyelerinde bir yükseliş elde etti. Çimbeton’un bugün itibari ile 734,30 seviyelerinde işlem görüyor. Beton hisselerinde yüzde 94,61 artış sağlayan diğer bir firma ise, Niğde Beton oldu. Niğde Beton bugün 22,80 seviyelerinden işlem görüyor. Aynı zamanda, Borsa İstanbul’un işlemlerine devam ettiği zaman içerisinde Boğaziçi Beton da yüzde 18,63’lük bir artış elde etti. Boğaziçi Beton ’un hisseleri bugün itibari ile 13,40 seviyesinden işlem görüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.