SGK’dan EYT Düzenlemesi! EYT Borçlandırmasında Yeni Karar!

SGK’dan EYT Düzenlemesi! EYT Borçlandırmasında Yeni Karar!
Kahramanmaraş depremleri EYT’yi de etkiledi. Yaşanan depremler nedeni ile meclisin çalışmalarına ara vermesi ile milyonlarca EYT’liyi ilgilendiren düzenlemeye dair görüşme ve EYT yasasının yürürlüğe gireceği tarihte ertelendi. İşte detaylar...

6 Şubat günü Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, ülke genelinde pek çok şeyi etkiledi. Depremler nedeni ile depremden etkilenen on il için OHAL ilan edildi. Yıkımların ve can kayıplarının oldukça fazla olmasına neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, devlet kurumları tarafından yeni kararlar alınmaya başlandı.

Birçok kamu kurum ve kuruluş, depremden etkilenen vatandaşların mağduriyetlerinin azaltılabilmesi adına yeni kararlar aldı. Bu kararlar kapsamında depremden etkilenen illerde yaşayan vatandaşların borçlarının ertelenmesinden, hayatını kaybeden kişilerin ana para dahil tüm borçlarının silinmesine kadar geniş kapsamlı kararlar açıklandı. Bu kararlar dahilinde Sosyal Güvenlik Kurumu, EYT ile ilgili aldığı yeni kararı da açıkladı.

ELAZIĞ’DA DAHİL EDİLDİ

Kahramanmaraş depremleri on ilimizde etkili olmuştu. Ancak, Elazığ’da da hasarların meydana gelmesi ile depremden etkilenen illerimizin sayısı on bire çıkartılmıştı. Bu durumda OHAL ilanı da toplamda on bir ilimizi kapsadı ve OHAL kapsamındaki iller için alınan tüm kararlar Elazığ için de geçerli hale getirildi. Birçok kamu kurum ve kuruluş tarafından alınan o kararlara Sosyal Güvenlik Kurumu, EYT borçlanmasını da dahil ettiğini açıkladı. EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyen kişilerin gerçekleştirdiği borçlandırma işlemlerinin de mücbir sebep kapsamına alındığı açıklandı.

EYT MÜCBİR SEBEP KAPSAMINA ALINDI

EYT prim borcu olan kişiler için Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından getirilen kolaylıkların, mücbir sebep kapsamına alınan Elazığ için de geçerli olacağı açıklandı. Bu durumda, EYT borçlandırması yapacak olan kişiler için tanınan süre de uzatılmış oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu bu kararı resmi internet sitesindeki şu duyurusu ile paylaştı; ‘’Söz konusu karara göre, www. sgk.gov.tr adresindeki duyurular kısmında yer alan 9 Şubat 2023 tarihli 'Prim Borçlarının Ödenme Süreleri ile Kuruma Verilmekle Yükümlü Olunan Bilgi, Belge ve Beyannamelerin Verilme Sürelerinin Ertelenmesine Dair Duyuru'da belirtilen açıklamalar Elazığ ili bakımından da geçerli olacaktır.’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.