4 Gündür Kayıp Olan Uçağın, Filipinler Yanardağına Düştüğü Tespit Edildi: Bölge Kırmızı Alarm Verdi!

4 Gündür Kayıp Olan Uçağın, Filipinler Yanardağına Düştüğü Tespit Edildi: Bölge Kırmızı Alarm Verdi!
Avusturalya’ya ait Cessna uçağı, 4 gün önce ortadan kaybolmuştu. Filipinli yetkililer, uçağın Filipin yanardağına düştüğünü doğruladı. Yetkililer enkazı tespit ettikten sonra, yaradağı araştırmaya koyuldu. İşte detaylar...

Filipinler yetkilileri Pazartesi günü, Filipinli bir pilot ve mürettebat üyesi ile birlikte iki Avustralyalı taşıyan ve 4 gündür kayıp olan bir uçağın şüpheli enkazını tespit ettikten sonra, bir yanardağın üstüne düştüğünü doğruladı. Filipinler’in Albay eyaletinde Bicol Uluslararası Havaalanı'ndan ayrıldıktan sonra Cumartesi günü Hava Trafik Kontrolü ile temasını kaybeden 6 kişilik Cessna uçağının, Filipinler’in başkenti Manila’da olduğu bilgisine ulaşıldı.

Şirket yaptığı açıklamada, iki Avustralyalının Simon Chipperfield ve Karthi Santhanam’ın Manila merkezli bir jeotermal firma olan Energy Development Corp. için çalışan teknik danışmanlar olduğu ortaya çıktı. Şirket “Artık kaybolduklarından beri dördüncü gün. Arazi ve sert havayı göz önünde bulundurursak bu çok zorlu bir durum.” Diyor. Şirket, Salı günü CNN İnternational’a verdiği demeçte, “onları bulacağımızı ummaya ve dua etmeye devam ediyoruz.” Açıklamalarında bulundu.

EN SON 2018’DE AKTİF OLAN MAYON YANARDAĞINDA UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI

Açıklamada şirket, acil müdahale ekibinin Pazar günü en son 2018 yılında aktif olan Mayon Yanardağı yakınlarındaki yaklaşık 6.000 feet (1.823 metre) yükseklikte enkaz bulduğunu söyledi. CAAP sözcüsü Eric Apolonio Pazartesi günü devlet yayıncısı PTV'ye verdiği demeçte, “Yetkililer hala enkaza ulaşmak ve kayıp uçağa sahip olduğunu doğrulamak için çalışıyorlar” dedi

Apolonio, “Sadece drone ile çekilmiş hava fotoğraflarımız var ama bu uçağın 4 gündür kayıp olan uçak olduğunu onaylayabiliriz. Kaza müfettişlerimizin gerçek çarpışma alanını yerde görmeleri gerekiyor.” Dedi. Yetkililer kazaya neden olan şeyi anlayabilmek için bir an önce uçağa ulaşmaya çalışıyor.

ENKAZ “TEHLİKE ALANI” İLAN EDİLEN YERDE YER ALIYOR!

Enkaz, Filipinler tarafından “tehlike alanı” ilan edilen ve yanardağın etrafında "uçuş dışı bölge" yakınında yer almaktadır. Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü tarafından arama kurtarma ekiplerine yüksek riskli arama seçeneklerine başlamak için izin verilmiştir. Şiddetli yağmur ve heyelan riski aramalar için zorluk çıkardı.

Devlet tarafından işletilen Filipin Haber Ajansı'na göre, uzak yanardağdaki uçağa ulaşmak için ortak arama ve kurtarma operasyonunda 34 araç, 11 dron ve dört K9 köpeği ile birlikte 200'den fazla personel konuşlandırıldı.

Mayon Dağı en son 2018’de, on binlerce köylünün tahliyesine neden olan kül ve lav akışı püskürttü! Volkanın en yıkıcı patlaması, en az 1.200 kişinin öldürüldüğü 1814'te gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.