SGK ‘Mücbir Sebep Hali’ İlanını Genişletti! Artık Elâzığ Da Bu Kapsama Alındı!

SGK ‘Mücbir Sebep Hali’ İlanını Genişletti! Artık Elâzığ Da Bu Kapsama Alındı!
Kahramanmaraş depremleri sonrasında SGK 10 şehir için ‘mücbir sebep hali’ ilanında bulunmuştu. Şimdi bu şehirler arasına bir yenisi daha eklendi. Elazığ’da da artık SGK aynı kapsam için ilan yaptı! İşte detaylar...

Yaşanan depremlerden sonra birçok kurum ve kuruluştan bölge için yeni kararlar alınmakta. SGK 10 şehir için de karar alarak, kimi işlemler için kolaylık tanımaya karar vermişti.

SGK’nın 10 il kapsamına yeni bir il daha eklendi. Artık Elâzığ için de kimi işlemler için aynı nedenden dolayı, kolaylaştırıcı kararlar alındı. Elâzığ ili de deprem bölgesinden sayılıyor artık.

10 İL 11 İLE ÇIKARTILDI

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden sonra Sosyal Güvenlik Kurumu, 10 şehirde ‘mücbir sebep hali’ ilanından bulundu. Bu karardan sonra bu illerdeki vatandaşlar için sosyal güvenlikle alakalı işlemlerde kimi kolaylıklar sağlanacağı söylendi. Alınan son kararla beraber, artık bu illerin sayısı 11’e çıkmış oldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) artık 11 il için ‘mücbir sebep hali’ ilanı yaptı. Artık Elazığ da aynı diğer şehirler gibi bu kapsama alınmış oldu. Bu ildeki yaşayanlar için de sosyal güvenlikle alakalı olarak işlemler için bazı kolaylıklar sağlanacak. Böylece depremin ortaya çıkardığı hasar sonrasında, yeni kararlarla bölge halkı için yardımcı olunmaya devam ediliyor.

6 ŞUBAT-31 TEMMUZ

Sosyal Güvenlik Kurumu, depremden etkilenmiş olan Elazığ için de Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun alakalı maddesi kapsamında 6 Şubat ve 31 Temmuz tarihleri aralığında mücbir sebep kapsamına alındığını açıkladı.

SGK tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; Söz konusu karar bakılarak, internet adresindeki duyurular kısmında yer almakta olan 9 Şubat tarihli ‘Prim Borçlarının Ödenme Süreleri ile Kuruma Verilmekte Yükümlü Olunan Bilgi, Belge ile Beyannamelerin Verilme Zamanının Ertelenmesine dair Duyuru ’da açıklanan bilgiler Elazığ ili için de geçerlidir, bilgisine yer verildi.

10 ŞEHİR İÇİN ‘MÜCBİR SEBEP HALİ’ İLAN EDİLCİ

SGK tarafından yapılan 9 Şubat tarihli duyuruya göre, Adıyaman, Osmaniye, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya ve Şanlıurfa için ‘mücbir sebep hali’ ilan edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.