DSİ KPSS şartı olmadan personel alıyor: İlkokul mezunu olanlar kamu personeli olabilecek!

DSİ KPSS şartı olmadan personel alıyor: İlkokul mezunu olanlar kamu personeli olabilecek!
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün yanında Et ve Süt Kurumu personel ihtiyacı yaşadıklarını duyurdu. İŞKUR üzerinden birçok kadroda yapılacak alımın detaylarını haberin devamında bulabilirsiniz...

HANGİ POZİSYONLARA PERSONEL ALINACAK?

DSİ ihtiyaç duyduğu personel kadrolarını kontenjan dağılımı ile birlikte açıkladı. Kontenjan da alımına bakıldığında şu başlıklar görülüyor:

  • Su kanalı işçisi
  • Ziraat mühendisi
  • Elektrik mühendisi
  • Su pompası operatörü
  • İş makineleri operatörü
  • Beden işçisi

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ilk şart olarak sunulmuştur. Eğitim alanında en az ilkokul mezunu olunması gerektiği ve çalışmaya engel bir sağlık probleminin olmaması gerektiği bildirildi. 18 ve 40 yaş aralığında olan, kişisel temizliğine ve bakımına özen gösteren personellerin başvurabileceği biliniyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Memur adayları başvurularını İŞKUR üzerinden yapacaklar. https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx. adresine giriş yaparak arama kutusuna DSİ yazılıp aratıldıktan sonra karşılaşılan başvuru butonuna tıklanılması gerekiyor.

İŞKUR KAYDI OLMAYANLAR NE YAPACAK?

İlk defa İŞKUR üzerinden başvuru yapacak adayların İŞKUR kaydı oluşturmaları gerekiyor. İŞKUR kaydı İŞKUR müdürlükleri ya da internet şubesi üzerinden yapılabiliyor. Kayıt için kimlik kartı ve tüm kimlik bilgileri gerekiyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Açıklanan personel alımı sonrası başvuruların 20 Şubat'ta başlayıp 4 gün süreceği bildirildi. Bu süre içerisinde yapılmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.

İŞKUR ÜZERİNDEN KAÇ PERSONEL ALINACAK?

Verilen bilgiler incelendiğinde KPSS şartı gözetilmeden aralarında ilkokul mezunları ve lisans mezunlarının bulunduğu 14 personel alınacağı görülüyor.

ET VE SÜT KURUMU PERSONEL ALIMI

Açıkladı personel alımı ilanında özel bireylerin istihdamını sağlamak üzere kadro açan Et ve Süt Kurumu, personel alımını eski hükümlü adaylar içerisinden yapacak.

Bir kişilik beden işçisi kadrosu açan kurum işçiye, genel çalışma niteliğinde alacağını belirtti.

İŞKUR ÜZERİNDEN ALINAN PERSONELLER NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Açıklanan personel alımında personellerin alacakları maaş miktarı açıklanmasa da devlet denetiminde yapılan bir işçi alımı olduğundan yasalara uygun miktarda ödeme yapılacağı ve özlük haklarının verileceği düşünülüyor.

Çalışmaya hak kazananların işe başlayış işlemleri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.