Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! Kart Aidatlarınızın Ödenme Zorunluluğunda Değişiklik Olabilir!

Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! Kart Aidatlarınızın Ödenme Zorunluluğunda Değişiklik Olabilir!
Kredi kartı kullananlar dikkat! Yıllardır ödenen aidatlarla ilgili yeni bir konu gündeme geldi. Öğrenilen bilgiye göre aidat ödeme zorunluğu olmadığı gibi, senelerdir ödenen aidatta geri alınabilir! İşte detaylar…

Kredi kartı ödeyenlerin, her sene ekstralara yansıyan kredi kartı aidatı, uzun zamandır sahiplerine zorunlu bir ödemeymiş gibi gelmektedir. Fakat bu ödemelerle alakalı olarak yeni bilgi öğrenildi. Öğrenilen bilgiye göre, kredi kartı ödeme zorunluluğu yok.

Son zamanlarda hakkının peşine düşen tüketiciler sayesinde öğrenilen bilgi şu oldu; kredi kartı aidatı aslında ödenmek zorunda değil. Hatta bunca sene ödenmiş olan kredi kartı aidatları da geri alınabilir!

SÖZLEŞMEYİ DİKKATLİ OKUYUN

Kredi kartları taksit, biriken puanlar gibi alışverişlerde oldukça yaygın kullanılan durumlar sağlamakta. Birçok kart için de aidat ödemesi gerekli. Sözleşmeyi dikkatli okuyup eğer böyle bir madde yoksa tüketici hakları aracılığıyla bu ücreti ödemekten kurtulmak mümkün. Türkiye Cumhuriyeti Merkezi Bankası’nın düzenlemiş olduğu Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslara alakalı beyannamede, kredi kartını alırken imzalanan sözleşmede yıllık kullanım ücreti isteneceği söylenir. Fakat kredi kartı alırken imzalanan sözleşmede eğer böyle bir madde yoksa, bir ücret ödemek zorunda değilsiniz.

İTİRAZ TALEBİ HAKKINIZ VAR

Fakat ekstrenize aidat yansıması olursa direkt olarak itiraz hakkınız var. İtiraz için ilk olarak bankayla bir iletişim kurulabilir. Durumu anlatan dilekçeyle şubeden gerekli işlemleri yapın. Eğer isterseniz daha önceden de ödenmiş olan aidat ücreti için geri ödeme isteyebilirsiniz. Tanımlanmış olan kredi kartı aidatınızı ödeme talimatıyla ödediyseniz, geçmişe dair itiraz yaptığınız ödeme için de iade talebinde bulunma hakkınız vardır.

ÖDENMİŞ OLAN KART AİDATINI GERİ ALMANIN YOLLARI

İade talebinize dair ayrıntıları bir dilekçe ile ekstra ile ilgili bankanın şubesinden işlem yapın.

Tüketici Hakem Heyeti’ne bizzat başvuru yapabilirsiniz.

E-devlet ’ten e-posta ile aidat talebi için süreç başlatabilirsiniz. E-devlet üzerinden TUBİS araması yapın, Tüketici Hakem Heyeti sayfasına girin. Kesilen aidatın dekont, adres, mail, bankanın vergi numarası bilgilerini ilgili yerlere götürün başvuruda bulunun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.