Araştırmalar Resmen Kanıtladı: Covid-19 Aşısı Kalp Krizi Riskini Azaltıyor!

Araştırmalar Resmen Kanıtladı: Covid-19 Aşısı Kalp Krizi Riskini Azaltıyor!
Amerika’da yapılan bir araştırma, Covid-19 aşısının kalp krizi ve felç riskini azalttığını ortaya koydu. Aşı spekülasyonları devam ederken, araştırma herkesi şaşırttı…

Amerika’da yapılan bir araştırma, aşılıyken Covid'e yakalananların ölümcül kalp sorunları yaşama olasılığının aşı olmayanlara göre daha az olduğunu iddia ediyor. ABD'li araştırmacılar aşının yüksek riskli bireyleri enfeksiyondan sonraki aylarda kalp krizi ve felçlere karşı koruduğunu buldu.

Uzmanlar, virüsün kalpte sorunlara neden olabileceğinden uzun süredir korkuyorlardı ve araştırmalar, virüsün vücudun kendi bağışıklık sisteminin kastaki sağlıklı hücrelere saldırmasına neden olabileceğini gösteriyor. Şiddetli Covid geçiren hastalar kan dolaşımında daha az oksijen alır, bu da kalbi vücuda kan pompalamak için daha fazla çalışmaya zorlar ve kalp yetmezliği riski taşır.

AŞILI OLANLAR, OLMAYANLARA KIYASLA DAHA AZ KALP SORUNU YAŞIYOR

En son çalışma, yalnızca bir aşı almış olanların bile kalp sorunları yaşama ihtimalinin, hiç aşı yaptırmamayı seçenlere göre daha az olduğunu buldu. Yazarlar aşıların neden kalp hastalığı riskini azalttığını açıklayamasalar da, çalışmanın "aşılamanın çeşitli Covid-19 sonrası komplikasyonlar üzerinde yararlı etkileri olabileceğine dair kanıtları desteklediğini" söylediler.

ABD’li araştırmacılar, "Bulgularımızın, özellikle aynı hastalığa sahip bireylerde aşılama oranlarını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini umuyoruz" diye eklediler. İngiltere’nin çoğu yerinde Covid-19 seviyeleri yükselirken bu açıklama kamuoyunda tuhaf karşılandı. Zira İngiltere en yüksek aşılamaya sahip olan ülkelerden biri.

İNGİLTERE’DE YENİ BİR COVİD DALGASI BAŞLADI

Uzmanlar, yaklaşık 2 milyon kişinin kalp sağlığını takip etti ve bunların 217.843'ü en az bir Covid aşısı olmuştu. Makale Amerikan Kardiyoloji Koleji Dergisi'nde yayınlandı. Son veriler, Birleşik Krallık'ın çoğu yerinde Covid enfeksiyonlarının arttığını gösteriyor; bu, yeni bir virüs dalgasının yolda olabileceğinin son işareti.

Ulusal İstatistik Ofisi'ne (ONS) göre, enfeksiyonlar 7 Şubat'a kadar haftanın herhangi bir gününde beşte bir artarak 1,2 milyona yükseldi. İngiltere’de yaşanan Covid patlaması, kamuoyunu bir kez daha aşılar hakkında düşündürürken, uzmanlar kesinlikle aşı olunması gerektiği konusunda ısrarcı. İngiltere, artan Covid vakarına karşı henüz bir önlem veya karar almış durumda değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.