Rus Lider Putin, Batıya “Nükleer” Şantaj Yapıyor: Monolith Savaş Sistemi Devrede!

Rus Lider Putin, Batıya “Nükleer” Şantaj Yapıyor: Monolith Savaş Sistemi Devrede!
Dün Amerikan Başkanı Biden, Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret etti. Kiev’de gündem Ukrayna – Rusya arasında bir senedir devam eden savaş oldu. Liderler arasında görüşme yapılırken, Rusya’dan tüyler ürperten bir hamle geldi. Putin, Monolith savaş sistemini devreye soktu! İşte detaylar...

Amerikan lide Biden Kiev'i ziyaret ederken Putin’den büyük bir hamle geldi. ‘Nükleer güçleri en yüksek alarm seviyesine ‘ getiren Putin, Monolith savaş sistemini devreye soktu.

Rus lider Vladimir Putin, Batı'ya "şantaj" yapmak amacıyla nükleer kuvvetlerini yüksek alarm durumuna geçirdi, Ukrayna uyardı. Rusya'nın "Monolith" adlı merkezi komuta sistemini etkinleştirmek de dahil olmak üzere "büyük ölçekli" nükleer tatbikatlara başladığı iddia ediliyor. Ukrayna istihbaratı uyarıyı ABD Başkanı Joe Biden'ın sürpriz bir ziyaret için Kiev'e gelmesinden birkaç saat önce yaptı. Biden, Volodymyr Zelensky ile görüşerek desteğini ikiye katladı ve 500 milyon dolarlık yeni bir askeri paket teklif etti.

PUTİN, BIDEN’IN UKRAYNA ZİYARETİNE ÇOK ÖFKELENDİ

Putin’e yakın kaynaklar, Rus liderin ABD'nin Ukrayna'ya bugüne kadarki en güçlü destek gösterilerinden biri olan ziyaretten son derece rahatsız olduğu iddia edildi. Ukraynalı casuslar, Rusya'nın nükleer üçlünün tüm unsurları, denizaltılar, füzeler ve savaş uçakları dahil olmak üzere nükleer silah tatbikatlarına başladığını bildirdi.

Ukraynalı istihbaratçılar, nükleer kuvvetlerin "en yüksek düzeyde savaşa hazır" olduğu bildiriliyor. Putin'in Batı'yı Ukrayna'yı desteklemekten vazgeçmeye zorlamak için "nükleer şantaj" yapmaya çalıştığını iddia ettiler. Ayrıca tatbikatların, Biden'ın Avrupa gezisine denk gelecek şekilde dikkatlice planlandığı bildirildi.

MONOLITH NEDİR VE PUTİN MONOLITH İLE NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

Kiev ayrıca, üst düzey generaller ve füze kuvvetleri arasında bağlantı kuran Rusya'nın merkezi komuta sistemi "Monolith" in bir hazırlık kontrolü yaptığını da sözlerine ekledi. "Monolith", Sovyet ordusu tarafından en yüksek öncelikli mesajları belirtmek için kullanılan bir kod sözcüğüydü.

Ayrıca Putin’in bir nükleer füze denizaltısına ateş etmesi için sahte bir savaş emri verildiğini iddia etti. Stratejik bombardıman uçakları ve üst düzey komutanların da Moskova'nın yaklaşık 300 mil güneyinde ve Ukrayna'nın 300 mil kuzeydoğusunda bulunan Tambov hava üssüne taşındığı bildirildi. Ukrayna istihbarat müdürlüğü Telegram'da yaptığı bir kamu gönderisinde, "Rusya, ABD başkanının Avrupa ziyaretini engellemek için nükleer şantajı artırabilir" uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.