Müge Anlı çorbası istemesiyle hafızalara kazınmıştı! Necati Karagön, iyileşir iyileşmez soluğu Müge Anlı’da aldı: “Hayatta kalmak için…”

Müge Anlı çorbası istemesiyle hafızalara kazınmıştı! Necati Karagön, iyileşir iyileşmez soluğu Müge Anlı’da aldı: “Hayatta kalmak için…”
Enkazdan çıkar çıkmaz Müge Anlı ve Dostları aşevinin çorbasını sayıklayan depremzede Necati Karagön, bugün Müge Anlı ile Tatlı Sert programına konuk oldu. Depremzedenin hayata tutunma hikayesi herkesi etkiledi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem sadece Kahramanmaraş’ı değil, aynı zamanda 11 ili de etkisi altına aldı. Gaziantep’in de dahil olduğu deprem bölgelerinde pek çok vatandaş yaşamını yitirdi. Bazıları ise, mucize kurtuluşlara imza atarak, günler sonra enkazlardan sağ çıkmayı başardı. O isimlerden biri olan Necati Karagön, deprem sonrası Müge Anlı ile Tatlı Sert programına konuştu.

Daha önce Kızılay ile ortaklaşa düzenlediği yardım bağışları ile mobil aşevleri projesini hayata geçiren Müge Anlı, programına yeniden başladı. Depremin ilk gününden bu yana bölgede bulunan Müge Anlı ve Dostları aşevi, enkaz altından kurtulan Necati Karagön’ün de aklına gelmişti. Depreme Hatay’da yakalanan ve 14 yakınını kaybeden Necati Karagön, 7. günde enkaz altından çıkarılmıştı. Enkazdan çıkar çıkmaz, “'Orada 3 şey canım istedi. Müge Anlı'nın çorbası, elma ve portakal. Beynime geçecek artık Müge Anlı'nın çorbası...” diyen depremzede, iyileşir iyileşmez Müge Anlı’nın konuğu oldu.

“HAYATTA KALMAK İÇİN İDRARIMI İÇTİM”

Hayatta kalması mucize olan saatlerde sağ olarak kurtulan Necati Karagön’e Müge Anlı, herkesin merak ettiği soruyu sordu. Necati Karagön’e; “Bize hep 3 gün diye öğrettiler Necati Abi. Nasıl hayatta kaldın?” diyen Müge Anlı, beklemediği bir yanıt aldı. Daha önce depremde nasıl hayatta kalınacağını anlatan bir programda idrar içildiğini gördüğünü anlatan Necati Karagön, “İlk 2 gün hiçbir şey yoktu zaten oruç tuttum. 3. gün idrarımı içtim ve oğluma da aynısını dedim. Oğlum ‘Öyle şey olur mu baba?’ deyince beni yorma zaten gücümüz yok sözümüzü tutalım ve sonra pişman olmayalım dedim” ifadelerini kullandı. Sesini bulduğu bir İngiliz anahtarını duvara vurarak duyurduğunu söyleyen Necati Karagön, neden Müge Anlı çorbası istediğini de açıkladı.

“SİZ ORADASINIZDIR GİBİ HİSSETTİM”

Necati Karagön’ün isteği üzerine Müge Anlı’nın ekibi harekete geçmiş ve depremzede çorba götürmüştü. Ardından Müge Anlı’nın da görüntülü konuştuğu Necati Karagön çok mutlu olmuştu. Bugün programa konuk alan Necati Karagön, neden aklına Müge Anlı ve Dostları aşevinin çorbası geldiğini ise şu sözler ile açıkladı:

“Birbirimize sokularak ısınmaya çalıştık. Bir yandan susuzluk, açlık. Daha önce programınıza torunlarımla yardım gönderirdik. Herhalde o psikolojiyle enkazdan çıkar çıkmaz siz oradasınızdır gibi hissettim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.