Depremden Etkilenen Gaziantep’te Araçlar Hurdaya Döndü! Gaziantepli Galericinin Araçları Enkaz Altında Kaldı!

Depremden Etkilenen Gaziantep’te Araçlar Hurdaya Döndü! Gaziantepli Galericinin Araçları Enkaz Altında Kaldı!
Kahramanmaraş depremi on bir ilde büyük yıkımlara ve kayıplara neden oldu. Meydana gelen iki büyük deprem, binlerce binanın yıkılmasına ve binlerce aracında enkaz altında kalarak hurdaya dönmesine neden oldu. İşte detaylar...

7,7 ve 7,6 büyüklüğünde 6 Şubat günü meydana gelen depremler, on bir ilimizde etkili oldu. Bu iller arasında yer alan Gaziantep’te de yıkım oldukça büyük oldu. Şehirde birçok bina yıkıldı, birçok araç ise, enkaz altında kaldı ve hurdaya döndü. Gaziantep’te otomobil galericisi olan Abdullah Uzun’da enkaz altında kalan 1 milyon TL değerindeki altı aracını yeni yerine götürdü.

Meydana gelen depremin bilançosu oldukça ağır oldu. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatta kalmayı başarabilen vatandaşlarımız ise, ailelerini, evlerini ve işlerini kaybetti. Depremden sonra canlarını kurtarabilen vatandaşlarımız, şimdide tekrar hayatta kalabilmenin yollarını arıyor.

‘ŞÜKÜR CAN KAYBIMIZ YOK’

Gaziantep’te otomobil galericiliği yapan Abdullah Uzun, hurdaya dönen araçları ile yola çıktı. Oto galerici Abdullah Uzun; ‘’ Evlerimiz gitti, araçlarımız gitti, şükür can kaybımız yok. Artık bir yerde işçilik yapacağız. Başka imkanımız kalmadı.’’ dedi. Depremden en çok etkilenen Nurdağı’nda otomobil galericiliği yapan Abdullah Uzun’un galerisinde deprem nedeni ile 1 milyon değerindeki altı aracı enkaz altında kaldı. Yaşanan acı felaketin ardından 24 yaşındaki otomobil galericisi Abdullah Uzun, her şeylerini kaybettiklerini ama en azından can kayıplarının olmadığını dile getirdi.

‘BAŞKA ÇAREMİZ YOK’

Yaşadıklarını, enkaz altından kendi çabaları ile çıkarttığı aracının içerisinden anlatan Abdullah Uzun şu cümleleri dile getirdi; ‘’Nurdağı'nda galericiyim. Yan taraftaki binanın devrilmesiyle 6 aracımız enkaz altında kaldı. Şimdi de bunları kendi imkanlarımızla çıkartmaya çalışıyoruz. Bunla beraber enkazdan çıkardığımız üçüncü aracımız. 2 tanesini çıkarttık 1 tanesini çıkaramıyoruz. Kendi köyümüzde yerimiz var, oraya çekiyoruz. Toplu bir şekilde büyük ihtimalle hurdaya vereceğiz. Devlet bir destek verirse ancak o şekilde bir şeyler yapabiliriz. Yoksa yok. Başka bir çaremiz yok. Çekici çağırdık, trafik polisi sahipsiz araçları çekiyoruz dedi. Çekici bulamıyoruz.’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.