ABD’den Deprem Bölgesi İçin 100 Milyon Daha Destek Geldi! Dışişleri Bakanı, Bölgede İncelemede Bulundu!

ABD’den Deprem Bölgesi İçin 100 Milyon Daha Destek Geldi! Dışişleri Bakanı, Bölgede İncelemede Bulundu!
Kahramanmaraş depremleri sonrasında ABD Dışişleri Bakanı, bölgede incelemelerde bulundu. Afete yönelik yapılan insani yardımın 185 milyon dolara çıkarıldığını aktarırken, Türk meslektaşlarıyla yakın temasta olduklarını söyledi! İşte detaylar...

Yaşanan depremlerden sonra, 14. Günde ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, İncirlik Hava Üssü’ne geldi. Mevkidaşını Bakan Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı. Bakan Blinken, bölgede incelemelerde bulundu.

Yerleşim, su, gıda, ilaç ve kıyafet içeren 85 milyon dolar değerinde yardımda bulunduklarını, bugün de 100 milyon dolarlık yardım daha yapacaklarını açıklayan ABD’li Bakan, Türk temsilcileriyle yakın temasta olduklarını aktardı.

EK YARDIM YAPILACAK

Bakan Blinken şunları ifade etti; bu yıkımı görme imkânım oldu. Bunu kelimelere dökmek oldukça zor. Halen ayakta olan binaları ve yıkanları görmek mümkün. Bu durum ise bizlere depremin etkisini göstermekte. Binlerce insan bu depremden etkilendi, binlercesi hayatını kaybetti. Henüz tam kapsamını da bilmiyoruz. Arama kurtarma ekiplerimiz anından buraya geldi. Ortalama 200 kişilik, arama kurtarma köpeği ve başka uzmanlar da arama yaptı. 85 milyon değerinde bir yardımda bulunduk.

TOPLAM 185 MİLYON DOLAR YARDIM!

Bugün itibariyle de 100 milyon dolar daha yardım yapacağımızı söyleyebilirim. Aynı zamanda Türk meslektaşlarımızla da yakın temas içerisindeyiz. ABD hükümetinin çeşitli alanlarda bu olağanüstü çaba olmasaydı bu da olmazdı. Meslektaşlarımız 150 sorti gerçekleştirmiş oldu, dedi.

ARAMA KURTARMA DESTEĞİ YOLLANDI

Sözlerine şu şekilde devam etti; Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’deki misyonumuz insanlara yardım etmek adına Türk meslektaşlarımızla iş birliği içerisindeyiz. Bu uzun vadeli bir çaba olacak. Arama kurtarma çalışmalarının hemen sonu gelmiyor. İyileştirme çabaları sürüyor, yıkılan yerler ve depremzede insanları için oldukça yoğun bir çaba gerekli. Fakat Türkiye’ye yardımlarımız sürecek. Şu an da en önemli şey yardıma muhtaç olan insanlar için gerekli yardımı sağlamak. Kış sürene kadar bu sağlamak. Tekrar ayakları üzerinde durmalarına yardım etmek. ABD burada güçlü bir şekilde Türk ve Suriye halkıyla beraber, dedi.

Blinken, ABD 185 milyon dolarlık yardım sağladığını, ancak ihtiyaç olursa daha fazlasını yapacağını söyledi. İki gün süren ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşebileceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.