Bu Belirtilere Dikkat! Soğuk Isırması Hastalığına Yakalanmış Olabilirsiniz!

Bu Belirtilere Dikkat! Soğuk Isırması Hastalığına Yakalanmış Olabilirsiniz!
Soğuk ısırmasını ne demektir? Soğuk ısırması veya Soğuk yanığı, soğukta kalmaktan kaynaklanan deri ve diğer dokularda meydana gelen donma durumudur. Soğuk ısırmasının belirtileri ve tedavi yolları nelerdir? İşte merak edilenler!

Soğuk ısırması derinin ve altın bulunan dokuların donmasıyla meydana gelen bir yaralanmadır. Aynı zamanda soğuk ısırması olarak bilinen donma olayının en erken evresinde ciltte kalıcı bir hasar meydana gelmez.

Soğuk ısırmasının belirtileri arasında, soğuk cilt ve karıncalanma hissi sonrasında ise uyuşma ile iltihaplı ya da renksiz cilt yer almaktadır. Donma kötüye gittikçe de ciltte sertleşme ya da mumsu görünüm olabilir.

SOĞUK ISIRMASI NEDEN MEYDANA GELİR

Soğuk, rüzgârlı havalara maruz kalan cilt aynı zamanda donmaya karşı da savunmasızdır. Fakat eldiven ya da diğer giysilerle kaplı cildi etkileme ihtimali vardır. Başka biri uyarana kadar da donma olduğunun farkına varılmayabilir. Soğuk ısırması sorununu, yeniden ısıtma yaparak tedavi etmek imkânınız var. Diğer bütün donma cilt, kas, kemikle diğer dokular için kalıcı hasar olabileceğinden dolayı tıbbi müdahale şarttır.

SOĞUK ISIRMASI SEMPTOMLARI

  • İlk önce, soğuk bir cilt ve karıncalanma hissi
  • Uyuşma meydana gelmesi
  • Durumun ciddiyetine ve normal renk cilt rengine bağlı olarak da kırmızı, beyaz, mavimsi, morumsu, sarı, kahverengi ya da kül rengi görünümü alan cilt
  • Ciltte sert ya da mumsu bir görünüm meydana gelmesi
  • Eklem ile kas sertliğine bağlı olarak sakarlık
  • Şiddetli olan vakalarda yeniden ısıtmadan sonra kabarma yaşanması

Soğuk ısırması yaygın olarak, el parmakları, burun, kulaklar, yanaklar ve çenede ortaya çıkar. Cilt uyuşması sebebiyle, birisi söyleyene kadar da donma olduğunun farkına varılmayabilir. Etkilenmiş olan bölgenin rengindeki değişimleri siyahla kahverengi ciltte görmek zor olur.

Sürekli soğuğa maruz kalma sonrasından etkilenen bölgede uyuşma yaşanır. Ciltte ısınma oldukça ağrıyla karıncalanma yaşanır. Hafif bir donma şeklidir.

SOĞUK ISIRMASI SONRASI YAPILACAKLAR

Bu durumları yaşarsanız, tıbbi destek alın; yüzeysel ya da derin donma belirtisi, donmuş yerde artan ağrı, akıntı, şişme ve iltihaplanma, ateş, açıklanamayan belirtiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.