İmama Gelen Soru Yürekli Dağladı! Eşinin Enkazda Doğum Yaptığını Söyleyen Adam Nasıl Defnedeceğini Sordu!

İmama Gelen Soru Yürekli Dağladı! Eşinin Enkazda Doğum Yaptığını Söyleyen Adam Nasıl Defnedeceğini Sordu!
Deprem sonrasında Adıyaman’da birçok acıya şahit olan Yeni Mezarlık Camii İmam Hatibi Mehmet Tahir Durmuş’un anlattıkları herkesi göz yaşına boğdu. Durmuş, defin anında bir arkadaşının yanına gelip, sorduğu soru üzerine vicdanı üzerine karar verdiğini söyledi! İşte detaylar...

Depremin en çok hissedildiği yerlerden biri olan Adıyaman’da Yeni Mezarlık Camii İmam Hatibi Mehmet Tahir Durmuş’un anlattıkları yaşanan olayın ne kadar acı olduğunu gözler önüne seriyor. Deprem sonrasında ayakta kalan 11 katlı binadan ikinci katından çıktıktan sonra başka bir binadaki oğlunun kurtarmaya giden Durmuş, yardımla oğlunu ve gelinini çıkardığını aktardı.

Durmuş, deprem günü tanıdıklarının yaşadığı binalara gittiğinde ise yüzlerce insanın enkaz altında kaldığını söyledi. Bir gazeteye yaptığı açıklamada 8 senedir görev yaptığı Yeni Mezarlık Camii’ne gelmiş olduğundan yüzlerce cenaze geldiğini söyledi.

YÜZLERCE CENAZE VARDI

Tahir Durmuş, en acıyı kendisinin yaşadığını, boynuna sarılarak ‘bu benim ablam, ‘bu benim babam’, ‘bu benim dedem’ diyerek ağlayanları ‘korkmayın bunlar afette yaşamını yitiren Müslümanlardır ’diyerek teselli ettiğini açıkladı. Defin anından acı bir olayı ise şu şekilde ifade etti; ‘Beni bilen bir arkadaş, ‘Hocam eşim depremde enkazın altında doğurmuş, göbek bağı ayrılmamış. Bebeği ayı mı yoksa annesinin yanında olacak şekilde mi defnedeyim’ dedi. Bende kendi vicdanımın sesine kulak verecek ‘Karışma o annesiyle birlikte olsun, dedim. Böyle bir acı tecrübe yaşadık ’dedi.

BİRÇOK YAKININI KAYBETTİ

Yaşanan depremde 34 yakınını kaybettiğini açıklayan Durmuş, ‘Cenaze namazlarını kılarken bu akrabalarımın tümü önüme geldi, onların da namazlarını kıldım. Yanımızda yetiştiler, hep birlikteydik. Öğretmen, imam, doktor pek çok dostumu kaybettim. Çok büyük bir acı yaşadık’ açıklaması yaptı.

GİYSİLERLE DEFNEDİLDİLER

Mezarlık Müdürlüğü’ne giriş yapılır yapılmaz hemen bir arkadaşının vefat edenin adı ve yakınlarından birinin telefonunun olduğu kâğıt verdiğini, kendisinin namazı kıldıktan sonra belediye görevlisi defin yerinde kabir numarası vererek defin işlemlerini yaptıklarını sözlerine ekledi. Durmuş, afet cenazelerini kendi elbiseleriyle kefen varsa kefenle cenaze torbası varsa battaniyeye sarılmışsa o halde defnettiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.