Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından 6 -17 Şubat tarihlerini kapsayan Afet Durum Raporu hazırlandı...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından 6 -17 Şubat tarihlerini kapsayan Afet Durum Raporu hazırlandı...
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından 6 -17 Şubat tarihlerini kapsayan Afet Durum Raporu hazırlandı. Söz konusu raporda GBB’nin depremin ilk gününden itibaren yaptığı çalışmalar, hizmetler, destekler ve yardımlar yer aldı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,5 şiddetindeki depremlerden olumsuz etkilenen  Gaziantep’te, depremin neden olduğu yaralar sarılmaya devam ediyor. Artçı depremlerin azalması, konutlarda hasar tespit çalışmalarının önemli ölçüde tamamlanması ve doğalgaz verilmeye başlanması ile bir nebze de olsa normalleşme başlarken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi depremin ilk anından bu yana depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

GBB tarafından hazırlanan Afet Durum Raporu’nda 6-17 Şubat tarihleri arasında Büyükşehir tarafından yapılan çalışmalar yer aldı.

25 BİN KİŞİYE BARINMA DESTEĞİ
Hazırlanan rapora göre, toplanma alanlarında günlük 25 bin 575 kişiye barınma sağlanıyor, İslahiye –  Nurdağı köy yolları ve köprülerin tamamında tarama işlemi gerçekleştirildi. Ulaşımı engelleyen sorunların aşılmasında yüzde 80 oranında aşama kaydedildi, İslahiye ve Nurdağı’nda çadır kentlerin elektrik altyapısı ve aydınlatılması içi malzeme temini sağlandı, konteyner kentlere ulaşım için 10 kamyon mıcır döküldü.

HER GÜN 87 BİN KİŞİYE YEMEK
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi barınma hizmetinin yanı sıra depremzedelere gıda ve yemek yardımlarını da sürdürüyor. Depremzedelere binlerce koli gıda yardımı yapılırken, her gün 87 bin kişilik yemek hazırlanarak dağıtılıyor.

4 BİN 800 PERSONEL AFET BÖLGESİNDE
Depremin ilk anından itibaren sahada olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 4 bin 803 personeli, 1068 aracı ile afet bölgesinde görev yapıyor.

83 BİNANIN YIKIMI GERÇEKLEŞTİ!
Acil bina yıkıma ve enkaz kaldırma işlerinde ise Nurdağı’nda 10 ekip, 58 personel ile 83 bina ve 9 minare yakımı yapıldı.

GASKİ ARIZALARA MÜDAHALE ETTİ
GASKİ Genel Müdürlüğü, depremin ilk anından itibaren şehir merkezi ve ilçelerde şebekeye su verilmesi ile ortaya çıkan toplam 8 bin 723 arızaya müdahalede bulundu. Nurdağı-İslahiye 207, Yavuzeli, Araban, Nizip, Oğuzeli, Karkamış 105, Şehir merkezinde ise 236 olmak üzere 654 adet arızaya müdahale edildi.

163 VATANDAŞ ENKAZ ALTINDAN KURTARILDI
Kentte 52 ayrı noktada kurulan çadır kentlere, camiler, sosyal tesisler, okullar, spor salonları, ekmek fırınları, yemek yapılan GASMEK ve Anadolu Liselerine destek verildi. GBB İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 72 araç 408 personel ile toplam 61 noktada kurtarma çalışmalarına katılındı, 163 vatandaş yaralı, 590 vatandaş ise ölü olarak enkaz altında çıkarıldı.

ÇOCUK KREŞ VE KÜTÜPHANELER HAYATA GEÇİRİLDİ!
Eğitim ve kültür hizmetleri alanında 2 adet çadır çocuk kreş ve kütüphanesi faaliyete alındı, 1 adet çadır çocuk kreş ve kütüphanesi Nurdağı ilçesinde faaliyete alınacak. Gezici Kütüphane Nurdağı ve İslahiye’de Çadır kentlerde vermeye başladı.

ENGELLİ VE YAŞLI VATANDAŞLAR UNUTULMADI
Sağlık, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri tarafından 302 adet medikal malzeme dağıtıldı. 20 bin 500 kişiye psiko-sosyal destek verildi, 10 bin 540 adet glütensiz ekmek dağıtıldı, Afet bölgesine ilaçlama hizmeti verildi, 20 bin adet hijyen seti hazırlandı, 688 engelli ve yaşlı vatandaşa ulaşım desteği verildi.

68 BİN KİŞİ ÇEVRE İL VE İLÇELERE TAŞINDI
Ulaşım hizmeti kapsamında Çevre illere ve ilçelere 1636 otobüs sefer ile toplam 68 bin 786 kişi taşındı.

ÜRETİCİLERE DESTEK SÜRDÜ
Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri kapsamında ise 1400 aileye 101,5 ton un, 150 üreticiye 833 ton yem, 33 ton kedi-köpek maması ve 300 tanker su, 192 adet çöp konteynırı hizmeti verildi.

3 BİN 278 KİŞİ DEFNEDİLDİ
Kentte  deprem nedeniyle ve doğal sebeplerle hayatını kaybeden 3 bin 278 kişi için cenaze defin işlemi yapıldı. Cenaze hizmetleri 38 cenaze aracı ve 210 defin ekibi ile sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.