Can Dostlar Depremde De Görev Başındaydı! Proteo Üç Vatandaşımızı Kurtarmıştı!

Can Dostlar Depremde De Görev Başındaydı! Proteo Üç Vatandaşımızı Kurtarmıştı!
Kahramanmaraş depreminin ardından birçok ülkeden arama kurtarma ekipleri geldi. Büyük bir çaba ile çalışmalarını yürüten arama kurtarma ekiplerinin en büyük destekçileri ise, özel eğitimli köpekleri oldu. İşte detaylar...

Ülkemizde farklı ülkelerden gelen arama kurtarma ekipleri arasında Meksika’da yer aldı. Yaşanan iki büyük deprem nedeni ile uluslararası yardım çağrısı yapılmış ve dünya genelinden yardım talep edilmişti. Birçok ülke, Türkiye’nin yardımına koştu ve hızlı bir şekilde çalışma faaliyetlerine dahi oldu.

Arama kurtarma ekipleri ile birlikte görev alan özel eğitimli köpekler, deprem bölgelerinde enkaz altında kurtarılmayı bekleyen birçok vatandaşımıza ulaşılmasını sağladı. Özel eğitimleri ve üstün koku alma yetenekleri ile köpekler, arama kurtarma çalışmalarının en önemli üyeleri oldu. Bu özel ekip üyelerinden biri olan Proteo ise, üç vatandaşımızın enkaz altından sağ olarak kurtarılmasını sağlamıştı.

MEKSİKALI EKİP SAVUNMA BAKANLIĞI İLE KARŞILANDI

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler için Meksika’dan ülkemize arama kurtarma ekibi gönderildi. Gelen ekibin bir üyesi ise, enkaz altından üç vatandaşımızı kurtaran Proteo oldu. Deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarını tamamlayan Meksikalı ekip ülkelerine geri döndü. Meksika Milli Savunma Bakanlığı, Meksikalı arama kurtarma ekibini şu sözleri ile karşıladı; ‘’Türkiye’deki arama ve kurtarma çalışmalarına hayat kurtararak destek veren insani yardım gücünün Meksika Delegasyonunun üyeleri, kahraman arkadaşımız Proteo ve diğer kardeşlerimize hoş geldiniz diyoruz.’’

PROTEO İÇİN ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Meksikalı arama kurtarma ekibinin üyesi Proteo, ülkemizdeki çalışmaları sırasında üç vatandaşımızın kurtarılmasını sağladı. 12 Şubat günü hayatını kaybeden Proteo, Meksika bayrağına sarılı olarak ülkesine geri götürüldü. Proteo için havaalanında saygı duruşu ve anma töreni düzenlendi. Proteo’nun eğitmeni Carlos Villeda, şu sözler ile veda etti; ‘’Gidişine üzüldüm dostum. Şimdi koş, eğlen ve öbür dünyadakileri koru. Güle güle dostum, tekrar buluşacağız. Görev tamam şampiyon.’’ Proteo’nun ölüm nedenini açıklayan eğitmeni, Proteo’nun enkaz altında kalmadığını, ölüm nedeninin birçok farklı sebebe bağlı olduğunu ve yaşlı olan Proteo’nun Türkiye’deki soğuk havadan ve uzun süren yolculuktan kaynaklandığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.