Bankalarda Açıklama Geldi! Bankalar Borçları Siliyor!

Bankalarda Açıklama Geldi! Bankalar Borçları Siliyor!
Kahramanmaraş depreminin meydana gelmesinin ardından birçok kamu kurum ve kuruluş ile özel sektörde hizmet veren firmalar, yeni kararlarını açıklamaya başladı. Depremzedelerin yaşadığı mağduriyetin azaltılması adına alınan yeni kararlar bankalardan geldi. İşte detaylar...

6 Şubat günü yaşanan büyük felaketin ardından milyonlarca vatandaşımız mağdur oldu. Otuz binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremden hayatını kurtaran kişiler en yakınlarını, evlerini ve işlerini kaybetti. Depremden etkilenen on bir ilimizde yer alan vatandaşlarımız acısı devam ediyor.

Binlerce kişi neredeyse her şeyini kaybetti. Depremden etkilenen kişiler için ülke genelinde bir seferberlik başlatıldı. Bu seferberliğe diğer ülkelerden de katılımlar sağlandı. Devlete bağlı kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra, birçok özel sektördeki firmalar da yaşanan mağduriyetin giderilmesi için adımlar atmaya başladı.

ANA PARA DAHİL BORÇLAR SİLİNECEK

Depremde hayatını kaybeden vatandaşların banak borçlarının silineceği açıkladı. Bu kapsamda; Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Türkiye İş Bankası ve Garanti BBVA ilk adımı atan ve bu karar öncülük eden isimler oldu. Söz konusu bankalar, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ait kredi ve kredi kartı borçlarını sileceğini açıkladı. Silinecek olan borçlara ana paranın da dahil olduğu, bankalar tarafından belirtildi.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ DE BAŞLATILIYOR

Türkiye İş Bankası Grubu, depremden etkilenen bölgelerde üretim ve istihdam seferberliğini başlatmak için de ilk aşamada 10 milyar liralık kaynak ayırdığını duyurdu. Aynı zamanda İş Bankası, gerçek kişiler ile KOBİ'lere verilen kredileri 6 ay faizsiz öteleme kararı aldı. Garanti BBVA ise bölgede hayatını kaybeden bireysel müşterileri ile gerçek kişi ticari işletmelerinin kredi ve kredi kartı borçlarını anapara dahil olmak üzere sildiğini duyurdu. Türkiye İş Bankası Grubu ayrıca, depremde ağır hasara uğrayan şehir ve ilçelerde bireysel borçları 6 ay, deprem bölgesindeki diğer illerde ise 1 ay ertelediğini açıkladı. Bankaların borç silme uygulamasına kamu bankalarından da destek geldi. Halkbank kredi geri ödemelerini faizsiz olarak ertelerken, deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm müşterilerinin kredi borçlarını da anapara ve faizleri ile birlikte sileceğini açıkladı. Vakıfbank, hayatını kaybeden bireysel ve ticari borçlarının ana para ve faizlerle birlikte sileceğini açıkladı. Yine bir diğer kamu bankası Ziraat Bankası da depremde hayatını kaybeden müşterilerinin banka borçlarını silme kararı aldıklarını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.