Bu Madenler Altın ve Gümüş Kadar Değerli! Sadece Bir Gramı Bile Zengin Olmak İçin Yeterli!

Bu Madenler Altın ve Gümüş Kadar Değerli! Sadece Bir Gramı Bile Zengin Olmak İçin Yeterli!
Altın ve elmas oldukça değerli madenler arasındadır. Dünya üstünde bulunan en değerli madenlerden olan altın ile elmasın oluşumu ise yüzyılları almaktadır. Ancak altın ve elmasın yanı sıra pek çok kıymetli maden bulunmakta. İşte o madenler! İşte detaylar...

Dünyamız maden açısından oldukça zengin olan bir gezegendir. En çok bilinen madenler arasında ise altın ile elmas gelmektedir. Bu iki maden hem çok değerli olup hem de oldukça sevilir ve takı eşyalarından sıklıklar kullanılır. Kadınlar tarafından sık rağbet görürler.

Altın ve elmas oldukça kıymetli madenlerdir. Ancak bu iki değerleri madenin oluşumu için oldukça uzun süreler gerekmektedir. Fakat bu iki madenin yanı sıra oldukça kıymetli olan başka madenler de vardır.

Piyasada bulunması nerdeyse imkânsız olan kimi madenlerin 1 gramında ise trilyonlar yatmakta. Eğer sizde bu dünyanın en kıymetli madenlerinden birisini bulursanız, milyarder ya da trilyoner olma ihtimaliniz yok değil.

Altın ve elmas kadar değerli olan bu madenlerin hangisi olduğu merak ediliyor. İşte sizler için o değerli olan madenleri açıkladı.

ANTİMATTER

Bulunması neredeyse imkânsız olan Antimatter maddesi dünya üstünde yer alan en pahalı madde olarak bilinmektedir. Sadece 1 gramın ücreti bile 62 trilyon dolar olarak açıklanmaktadır. Yapılan araştırmalara bakıldığında ise gelecek zaman diliminde bu maddenin uzay yakıtı olarak da kullanılabileceği düşünülmekte.

PIRLANTA

Pırlanta, dünyanın en ser madde olarak bilinmektedir. Aynı zamanda oldukça da zor bulunan madenler arasınadır. Pırlantanın 1 gramı ise 55 bin dolar değerinde olmaktadır. Pırlanta, saf karbondan meydana gelmektedir.

KALİFORNİYUM 252

Kaliforniyum 252 maddesinin sadece bir gramı 27 milyon dolara denk geldiği bilinmektedir. 1950 senesinde keşfi yapılan bu maden oldukça değerli olan madenlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

KUYRUKLUYILDIZ TOZU

Yapılan araştırmalara göre epeyce değerli olan kuyrukluyıldız tozunun sadece bir gramı bile 28 milyon euro olarak açıklandı. Kuyrukluyıldız tozu ‘Stardust’ uydusu tarafından taşındığı bilinmekte.

TRİTUM

Bu maddenin sadece bir gramı 30 bin dolar değerinde olup ülkemizde zor bulunur.

PAİNİTE

Painite maddesinin 1 gramı 9 bin dolar değerinde olmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.