Japon Uzman İstanbul Depremi Hakkında Konuştu! Depremden Etkilenmeyecek İlçeleri Sıraladı!

Japon Uzman İstanbul Depremi Hakkında Konuştu! Depremden Etkilenmeyecek İlçeleri Sıraladı!
İstanbul depremi için uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Şimdi de 32 senedir ülkemizde çalışmalarda bulunan Japon İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, beklenen İstanbul depremi için dikkat çeken açıklamalar yaptı! İşte detaylar...

Yaşanılan depremlerden sonra beklenilen İstanbul depremi tekrardan gündeme geldi. Uzman isimler, Marmara Depremi’nin yakın gelecek zamanda yaşanacağına dair neredeyse uzlaşı içinde.

Japon mühendis de İstanbul depremi için ilginç açıklamalar yaptı. İstanbul’un bazı ilçelerinde 7.5 şiddetinde deprem olsa dahi büyük bir soruna neden olmaz diyerek dikkatleri üzerine çekti.

KÖPRÜLERDE GÜÇLENDİRME YAPILDI

Kahramanmaraş depremleri sonrasında fay hatları gündeme geldi. Milyonlarca kişi evinden olmak zorunda kaldı. Japon bilim insanı Yoshinori Moriwaki de fay hatlarıyla alakalı açıklama yaptı. Katıldığı TV programında açıklama yapan Yoshionori şunları ifade etti; İstanbul için 1.ve 2. Köprüde güçlendirilme işlemleri yapıldı. Aynı durumda Mecidiyeköy’de ana viyadük için de güçlendirilme yapıldı. İstanbul’un kimi ilçelerinde Japon bilim insanları vesilesiyle güçlendirmeler oldu, dedi.

BEŞİKTAŞ’TA ETKİSİ ŞİDDETLİ OLMAYACAK

Aynı şekilde, Beşiktaş, Ataşehir ve Sarıyer’in güçlendirildiğini söyleyen Japon bilim insanı şu konuya değindi; Bu bölge için deprem beklenmekte fakat güçlendirme yapılan kısımlarda etki o kadar büyük olmayacak. Depremin şiddeti 7.5 olsa dahi güçlendirilen Şişli, Sarıyer, Beşiktaş, Mecidiyeköy, Ataşehir gibi yerlerde sorun olacağını beklemiyoruz, açıklaması yaptı. Aynı zamanda Yalova merkezin şehrin sahil ilçesi olan Çınarcık’ın ve Bursa’nın da riskli dedi.

Osmangazi Köprüsü’nün de 7.9 şiddeti için bile dayanıklı olduğunu söylerken, o köprünün deprem baz alınarak inşa edildiğini açıkladı. Doğu Anadolu fay hattında yaşanan kırılma sonrasından bundan sonra neresinin olduğunu düşündüklerini, Hatay’da hasar olduğunu ama fayda kırılma olmadığını açıkladı.

MUŞ, BİTLİS FAY HATTINA DİKKAT!

Japon bilim insanı, Kahramanmaraş’a kadar kırılma olduğunu Hatay’dan sonra da güneye gelen Kuzey Kıbrıs’a kadar giden fay hattı olduğunu aynı şekilde Elazığ’da fay olduğunu açıkladı. Bingöl’den batıya giden fay hattında tehlike olduğunu 2011 senesinde Van’dan sonraki fay hattının kırıldığını açıkladı.

Muş, Bitlis tarafından da deprem beklentisinin olduğunu daha sonra Marmara depremi beklendiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.