Çin Elektrik Otomobilinde Üretime Devam Ediyor! Baojun Yep Modeli Görücüye Çıktı!

Çin Elektrik Otomobilinde Üretime Devam Ediyor! Baojun Yep Modeli Görücüye Çıktı!
Tüm dünyada devam eden elektrikli araç üretiminde yeni bir gelişme yaşandı! Çin’den bir minik elektrikli araç daha geldi! Çin’li üreticilerden Baojun Yep adındaki yeni elektrikli araç! İşte detaylar...

Çinli üreticilerden yeni elektrikli modeller gelmeyi sürdürüyor. Yeni modelin adı Baojun Yep oldu. Yeni otomobil bu çerçevede küçük olan boyutuna rağmen offroad stili bir tasarımı var. Bu yeni model müşterileriyle buluştu bile!

Görücüye çıkan Baojun Yep, şu anlık sadece dış tasarımıyla boy gösterdi. Yeni elektrikli araçla ilgili bütün detayların Nisan ayı içerisinde Şanghay Otomobil Fuarı’ndan belli olması bekleniyor.

BAOJUN YEP ÖZELLİKLERİ

Yeni elektrikli otomobil Baojun Yep’le alakalı olarak geçtiğimiz aylar içerisinde görseli paylaşıldı. Bahsi geçen modelin gövde tasarımı bu konsepte epeyce benzemekte fakat olması gerekenden daha küçük olan tekerlekle kullanılması da tüm büyüyü bozmuş olarak görülmekte. Bunun haricinde ise sahip olduğu modern LED aydınlatmalar, yerden yükseklik ölçücü, tavan rayları, geniş çamurluk uçları ile arkadaki stepne kapağı tarzı çıkıntısı ile epeyce şık bir otomobil olduğunu da söylemek söz konusu.

YENİ MODELİN AĞIRLIĞI 1 TON

Baojun Yep, yukarıda belirtilmiş olduğu üzere kompakt ölçülere sahip bir elektrikli otomobil. Bahsi geçen model aynı zamanda 3381 mm uzunluğa, 1658 mm genişliğe ve de 1721 mm yüksekliğe sahiptir. Aks mesafesi de 2110 mm olarak açıklanmış olan modelin ağırlığı da 1 ton civarından olduğu öğrenildi. Bu da kendisini yakından tanıdığımız Suzuki Jimmy’nden ortalama olarak 22 cm daha kısa bir otomobil yapmaktadır. Genişlik ile yükseklik ise iki otomobilde oldukça birbirine benzemekte.

FİYATI İÇİN AÇIKLAMA YAPILDI MI?

Kompakt model, arka tekerlekle için güç veren 50 kW güç ile 140 Nm tork üretimi yapan elektrik motoruna sahip olacaktır. Bu bir motorlu versiyonun azami hızı da 100 km/s kadar olacak. Öte yandan ise ilerleyen zamanlarda süreçte iki motora sahip dört tekerlekten çekişli olarak bir versiyonunda düşünüldüğü açıklandı.

Otomobildeki lityum demir fosfat bataryasının kapasitesi de açıklanmayıp ancak CI protokolüne göre de 303 km kadar menzil sağlayacağı açıklandı. Fiyatı ise bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.