Enkazdan Çıkan Mucizenin Adı Aleyna Oldu! Tam 248 Saat Sonra Hayata Tutundu!

Enkazdan Çıkan Mucizenin Adı Aleyna Oldu! Tam 248 Saat Sonra Hayata Tutundu!
Yaşanan depremlerden sonra 248 saat enkaz altında kaldı. Aleyna Ölmez, ekipleri yardımıyla hayatta kalmayı başarırken, enkaz altından çıkarken duygu dolu anlar yaşandı. Aleyna, nasıl hayatta kaldığını doktoruna anlattı! İşte detaylar...

Aleyna Ölmez (17) enkaz altında kalan binlerce isimlerden biri oldu. Ancak Kocaeli Dilovası Belediyesi ekiplerinin de arasında bulunduğu arama kurtarma ekiplerince hayata tutundu. İlk ayak hareketlerinden ses alındığı söylenirken, daha sonrasında Jandarma Arama Kurtarma ekiplerinin yardıma geldiği açıklandı.

Ekipten Yusuf Yıldırım ise, bir an olsun umutsuzluğa kapılmadıklarını, Aleyna’yı çıkardıklarını ve çok mutlu olduklarını ifade etti. 248 saat sonra gelen mucize isim Aleyna ise, yaşadıklarını doktoruna anlattı.

17 YAŞINDAKİ ALEYNA’NIN MUCİZE KURTULUŞU

Depremin 11.gününde 248.saatte enkazdan sağ çıkmayı başaran 17 yaşındaki Aleyna’nın doktoru Cengiz Dilber, genç kızın sağlık durumu hakkında şunları ifade etti; Aleyna şimdi çok iyi, hepimizi şaşırttı. İlk geldiğinden beri şuuru açıktı ve bizimle konuşmaktaydı. Gerekli müdahaleleri yaptık. Testlerden sonra durumunun çok iyi olduğu ortaya çıktı.11 gün kadar böyle dayanması hepimizi şaşırttı. Aleyna, olduğu yer oldukça iyi korunmuş, hipotermi yaşanmadı dedi.

DOKTOR DURUMUNU AKTARDI

Aynı zamanda Aleyna’nın yemek yemeyip su da içmediğini açıklayan doktor, çok iyi bir şekilde korunmuş olmasına şaşırdıklarını söyledi. Çok hareketsizlik Aleyna’yı bir anlamda korumuş, enerji ihtiyacını arttırmamış dedi. 11 gün enkaz altında kalmasının sadece bunlarla açıklanamayacağını söyleyen doktor, Aleyna biraz iyileştikten sonra, süreci soracaklarını ifade etti.

TEDAVİSİNE ANKARA’DA DEVAM EDİLECEK

Aleyna’nın ilk sözleri ise, doktorun soruna verdiği ‘iyiyim hocam’ cevabı oldu. Şuurunun açık olmasına şaşıran doktor aynı zamanda, mutlu olduğunu da ifade etti. Şu an içerisinde kanla alakalı değerleri yakından takip ettiklerini açıklayan Cengiz Dilber, kolunda bir incinme olduğunu, el bileğinde de küçük bir kırık olduğunu açıkladı. Bunları toparlayacaklarını, Aleyna’yı aşırı derecede kötü bir duruma sokacak şeyler olmadığını söyledi.

Aleyna Ölmez, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi’ndeki tedavisinden sonra, Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.