Gaziantep bir kez daha sallandı! Deprem olduğunu AFAD ve Kandilli Rasathanesi doğruladı! İşte son depremin büyüklüğü

Gaziantep bir kez daha sallandı! Deprem olduğunu AFAD ve Kandilli Rasathanesi doğruladı! İşte son depremin büyüklüğü
Devam eden deprem kaygısı, tüm bölgeyi etkisi altına aldı. Sürekli olarak deprem olduğunu düşünen Gazianteplilerin yanılmadığı ise Kandilli Rasathanesi ve AFAD açıklamalarıyla ortaya çıktı.

6 Şubat 2023 Pazartesi günü gerçekleşen merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem, 9 saat arayla önce Pazarcık’ta, ardından ise Elbistan’da sarsıntıya yol açmıştı. Kahramanmaraş’ın dışında Gaziantep’te de yıkıma yol açan deprem, tam 11 ili etkiledi. Deprem sonrası ise, pek çok vatandaş gerek kaygı gerekse artçı sarsıntılar nedeniyle Gaziantep’in sallanmaya devam ettiğini söylemeye başladı. Peki, Gaziantep’te deprem mi oldu? İşte cevabı…

Deprem bilimciler, artçı sarsıntıların devam edebileceğini günler öncesinden söylemişken; psikologlar ise, deprem sonrası travma kaynaklı olarak olmayan sarsıntının da var olmuş gibi hissedilebileceğini sık sık tekrarlamaya başladı. Dün gece saatinde pek çok vatandaşın internet üzerinden de arattığı ‘Gaziantep’te deprem mi oldu?’ sorusunun yanıtını bugün Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD) ve Kandilli Rasathanesi peş peşe verdi.

KANDİLLİ RASATHANESİ DEPREMİ DUYURDU

Bilindiği üzere Kahramanmaraş depreminin gerçekleştiği 6 Şubat 2023 tarihinde Gaziantep İslahiye merkez üssü olan 6’nın üzerinde iki ayrı deprem yaşandı. Yani Kahramanmaraş depremi ile birlikte Gaziantep, 4 büyük deprem sarsıntısı atlattı. Son deprem ölçümünü gece saat 00.29.40’ta ölçen Kandilli Rasathanesi, depremin Gaziantep’te gerçekleştiğini doğruladı. Artçı olduğu tahmin edilen depremin büyüklüğünü 3.5 olarak bildiren Kandilli Rasathanesi, merkez üssünü ise Gaziantep Nurdağı olarak belirtti.

AFAD’TAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Kandilli Rasathanesi ile eş zamanlı olarak bir açıklama da AFAD’tan geldi. Benzer saatlerde bir depremin olduğunu duyuran AFAD, Gaziantep Nurdağı merkez üssü olan depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi’nin aksine 3.7 olarak ölçtü. Deprem ölçümlerindeki karışıklıklarının deprem gerçekleştikten sonraki zamanlarda netliğe kavuşacağını sık sık hatırlatan uzmanlar ise, bu sapmanın son derece normal olduğunu bildirdi. Ayrıca, uzmanlar artçı sarsıntıların bir yıla kadar devam etmesinin de olağan olduğunu belirtti. Öte yandan, bölgede artçı sarsıntıların sayısının 3 bini aştığını bildiren AFAD ise, sarsıntıların artçılar ile bir süre daha devam edeceğini düşünüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.