Kahramanmaraş’ı Yıkan Deprem, O Mağazada Bir Ürünü Dahi Yerinden Oynatamadı! Fotoğraflar Ortaya Çıktı!

Kahramanmaraş’ı Yıkan Deprem, O Mağazada Bir Ürünü Dahi Yerinden Oynatamadı! Fotoğraflar Ortaya Çıktı!
Kahramanmaraş merkezli depremin ardından 10 ilde ağır hasarlar tespit edilirken dün yapılan açıklama doğrultusunda Elazığ ilinin de 11’inci afet bölgesi olarak değerlendirileceği bildirildi. Geniş bir alanda ağır hasarlara sebep olan felaketin boyutu herkesi korkuturken merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin o şehirde bulunan bir mağazaya uğramamış olması, dikkatlerden kaçmadı. İşte ayrıntılar…

6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin merkez üsleri Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ve Elbistan olarak belirlendi. 9 saatlik ara ile meydana gelmiş olan depremlerin arasında bir de Gaziantep ilinin Nurdağı ilçesinde 6.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 3 büyük depremin ardından 10 ilde toplamda 35 bini aşkın kişi hayatını kaybederken Elazığ ilinin de depremden etkilendiği ve 11’inci afet bölgesi olarak ele alınacağı öğrenildi.

11 ili etkilemiş olduğu belirlenen deprem felaketinin ardından on binlerce bina tuz buz olurken birçok binada da ağır hasarlar tespit edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren ekiplerin hasar tespit çalışmaları 11 ilde de devam ederken sosyal medyayı hayrete düşüren bir fotoğraf ortaya çıktı. Merkez üssü Kahramanmaraş olarak belirlenmiş olan deprem felaketinin, şehirde hizmet veren bir mağazaya adeta uğramamış olması herkesi şaşkına çevirdi.

BİR ÇATAL DAHİ YERİNDEN OYNAMADI!

11 ilde hasarlara sebep olan deprem felaketinin ardından ilgili bölgelerde kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken henüz yıkılmamış ancak hasar aldığı tespit edilmiş olan binalara ilişkin raporlar da yayınlanmaya başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da depremden ötürü hasar almış olan binalara ilişkin sayısal verileri paylaşırken Kahramanmaraş’tan gelen bir görüntü herkesi şaşkına çevirdi.

Kahramanmaraş ilinin Onikişubat ilçesinde bulunan bir apartmanın altında yer alan iş yerleri, depremden etkilenmedi. Etkilenmemek bir kenara dursun şehri alt üst eden deprem felaketi, mutfak ürünleri satan bir mağazada bir çatalı dahi yerinden oynatamadı.

SOSYAL MEDYADA OLAY OLDU!

Binayı ve mutfak ürünleri satan işyerini video kaydına alan bir sosyal medya kullanıcısı, görüntüleri Instagram’da paylaştı. Mağazada tek bir ürünün dahi yerinden kıpırdamaması, sosyal medya kullanıcılarını şaşkına çevirdi. Kullanıcılar, binayı yapan müteahhidi resmen ayakta alkışladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.