Whatsapp’ta Artık Aramalar Planlanabilecek! Yeni Özellik Test Aşamasında!

Whatsapp’ta Artık Aramalar Planlanabilecek! Yeni Özellik Test Aşamasında!
WhatsApp’tan yeni özellik yolda! Platformdan Arama Planlama özelliği geleceğine dair haberler gündemde de yer aldı. WhatsApp’ın bu özelliği test ettiği de gündeme geldi! İşte detaylar...

Dünyaca ünlü WhatsApp platformu ilk olarak 2010 senesinde anlık mesajlaşma uygulaması olarak ortaya çıkmıştı. Ancak bir süre sonrasında arama ve görüntülü konuşma gibi pek çok özellik de eklenmiş oldu.

WABetaInfo’da yer alan bir habere göre de platform şimdiler de yeni bir özelliği için kolları sıvadı. Arama Planlama özelliği için çalışmalara başladı. Şu an da test aşamasında olduğu da öğrenildi. Bu özelliğin çevrim için toplantılarda kullanılması beklentiler arasında.

ÇEVRİM İÇİ TOPLANTILARDA KULLANILACAK

Yapılan bir habere göre, WhatsApp kullanıcıları için yeni bir özellik deneyimi sunmaya hazırlanmakta. Platform, grup sohbetlerinden kullanılması için Arama Planlama özelliği üstünde çalışmalara başladı. Bu özelliği ile de aynı grupta yer alan WhatsApp kullanıcıları, daha önceden bir arama planlaması yaparak çevrim içi toplantı gibi ona katılacaklardır.

Planlanan arama grup sohbetlerinin sol üst tarafta yer almakta olan üç noktalı menüden ayarlanacaktır. Bu alan içerisinde, başlık, tarih ile saat belirlemesi yapılacak. WhatsApp grubundan bulunan kullanıcılar ise önceden belirlenmiş olan arama için düzenlemelerini ona göre yapacaklardır.

GRUP ARAMALARINDA YENİ UYGULAMA!

Bununla beraber ise planlanmış bir toplu aramanın platform tarafından hatırlatılıp hatırlatılmayacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak bu özelliğin de gelmesi durumunda WhatsApp grupları için önceden planlanması yapılmış aramanın unutulma oranı da daha az olacaktır.

WABetaINfo, haberleşme uygulaması olan WhatsApp’ın Arama Planlama özelliği üstünde çalışması hakkında şunları aktarmakta; WhatsApp grubunda bir etkinlik planlanması halinde üyelerin detayları konuşmak ve herkesin müsait olduğundan emin olmak adına bir arama planlayabilmesi gerçekten faydalı olacaktır.

KULLANICI DENEYİMİNE NE ZAMAN SUNULACAĞI MERAK EDİLİYOR

Sadece gruplar için test edilen özellik için Android’de Beta 2.23.4.4 güncellenmesiyle test edilmekte. Kararlı sürüme hangi tarihte geçileceği ise şimdilik net bir şekilde bilinmemekte. Kullanıcı deneyimine ne zaman çıkacağı merak edilen konular arasında yer almış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.