Telegram İle Whatsapp Gerginliği Sürüyor! Tarafların Güvenlik Eleştirisi Gündemde!

Telegram İle Whatsapp Gerginliği Sürüyor! Tarafların Güvenlik Eleştirisi Gündemde!
İki dev mesajlaşma platformu arasında gerginlik sürüyor. Telegram ve WhatsApp bir kez daha karşı karşıya geldi! Telegram, WhatsApp’ın ortaya attığı iddialar hakkında ne açıklama yaptı? İşte detaylar…

İki dev şirket arasında gerilim devam etmekte. Bir yanda WhatsApp bir yanda ise Telegram sık sık güvenlik konusu sebebiyle karşı karşıya geliyorlar. Telegram, sık sık WhatsApp için güvenlik sebebiyle eleştiride bulunuyor.

Son zamanlarda ise WhatsApp yöneticisinden de Telegram hakkında olumsuz olan birkaç yorum geldi. Böylece iki dev platform bir kez daha karşı karşıya gelmiş oldu.

TELEGRAM’A GÜVENLİK ELEŞTİRİSİ

WhatsApp kurucularından olan Will Cathcart, Telegram’ı Wired makalesi üstünden ele aldı. Ele alınan bu makale üzerinden de Telegramın aslında Uçtan Uca Şifreleme özelliğini mevcut olmadığını söyledi. Daha önceki zamanlarda da konuyla alakalı olan açıklamalarda Telegramın kullanılmamasını söylemişti. Kendisinin de özel bir sebepten dolayı burası asla kullanmayacağını açıklamıştı.

KULLANICILAR RİSKTE Mİ?

Devam eden tartışmalar da ise Telegram, devamlı olarak Uçtan Uca Şifreleme özelliğini ele alarak uygulamanın ne kadar güvenli olduğunu anlatmakta. Cathcart ek olarak de uygulama için konum özelliğinden takipte olduğunu bundan dolayı da Rusya-Ukrayna savaşı esnasında kullanıcıların riskte olduğunu açıklamıştı.

Öte yandan ise Telegram sözcüsü, Remi Vaughn, WhatsApp kurucu isimlerinden Will Cathcart’ın yapmış olduğu eleştiriler için cevap verdi. Telegram sözcüsü, Wired makalesini baz alarak makalede pek çok hata olduğunu ifade etti. Ek olarak da Wired makalesinde bulunmakta olan 9 hayatı da derlemiş oldu.

UÇTAN UCA ŞİFRELEME BULUNMUYOR

Will Cathcart, Telegramın Uçtan Uca Şifreleme (E2EE) yapmamış olmasını söylemesi üzerine de Vaughn, Telegramın bu özellik yerine MTProto 2.0 protokolünü kullanmış olduğunu açıklamakta. Hatta İtalya’da bulunan Udine Üniversitesi’nden bir ekip de Telegramın bahsi geçen protokolü kullanmış olduğuna dair doğrulamış olduğunu bir röportajda geçmekte.

Kullanıcıların ise bu konuda ne düşündüğü merak edilmekte. İki platform arasında süren gerginlik yanı sıra, kullanıcıların güvenlik için ne düşündüğü merak ediliyor. İkili arasında gerili süreceğe benziyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.