Deprem ve İdari İzinde Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Merak Edilmekte! MEB Merak Edilen Soruyu Açıkladı!

Deprem ve İdari İzinde Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Merak Edilmekte! MEB Merak Edilen Soruyu Açıkladı!
Öğretmenlerin ek ders ücreti merak edilen konular arasında yer aldı. Deprem ve idari izinde öğretmenlerin ek ders ücreti alıp almayacağı araştırılmakta. MEB bu konuda ne açıklama yaptı? İşte detaylar...

Öğretmenlere verilen ek ders ücretinin ödenip ödenmeyeceği gündemdeki sorulardan oldu. ‘Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’ başlıklı Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe alındı.

Yürürlüğe alınan kararın detayları ne oldu? Öğretmenler ek ders ücreti için herhangi bir ücret ödemesi alabilecek mi? benzeri sorular akılları karıştırmaya devam ediyor.

EK DERS ÜCRETİNDE SON DURUM

Güneydoğu’da yaşanan depremler nedeniyle eğitime bir süreliğine de olsa ara verildi. Okulların açılma tarihi ileri bir tarihe ertelenmiş oldu. Ertelenen okulların açılma tarihi sonrasında ise pek çok soru gündeme gelmiş oldu.

Öğretmenlerin deprem ile idari izinde ek ders ücreti alıp almayacağı oldukça merak edilen sorular arasında yerini adlı. Gündemde ise bu sorunun yanıtı merak edilmekte. MEB tarafından gelen açıklamaya göre, öğretmenler ek ders ücreti alabilecekler mi?

BAKAN KONUYU AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ek ders ücreti karşılığı içerisinde çalışmakta olan usta öğretici ve ücret karşılığında derse girmekte olan öğretmenler, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden sebebiyle eğitime ara verilmiş olan günler içerisinde, üzerlerindeki görevleri yerine getirmiş sayılacaklar ve ek ders ücreti ödemesi de alacaklardır. MEB tarafından gelen açıklama bu yönde oldu.

CUMHURBAŞKANI KARARI İLE DEĞİŞTİ

Malatya’da incelemelerine devam eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bölgede öğretmenlerle yapmış olduğu değerlendirmelerde de gündeme gelen konular arasında yer alan meseleyi en kısa zaman içerisinde çözüme kavuşturacaklarını aktardı. Aynı zamanda, bakanlığın bünyesindeki usta öğretici ve ders ücreti alarak çalışan öğretmenlerin, yaşanılan büyük deprem nedeniyle derse katılamadıklarını, yasa gereği ücret alamaz durumda olduklarını söyledi. Ancak, Cumhurbaşkanı kararı ile eğitimci ve öğretmenlerin herhangi bir sorun yaşamaması adına düzenleme yapıldığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.