İş Bankası’ndan Deprem Bölgesi İçin Bir Dizi Yardım! Krediden, Eğitime Varan Yardım Kampanyasının Detayları!

İş Bankası’ndan Deprem Bölgesi İçin Bir Dizi Yardım! Krediden, Eğitime Varan Yardım Kampanyasının Detayları!
Depremzedelerin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Birçok kurum yardım eli uzatırken şimdi de İş Bankası bölge için yardım elini uzatanlardan oldu. Depremde vefat edenlerin kredi borçları silinecek! İşte detaylar...

Kahramanmaraş depremleri sonrasında birçok kurumda, sivil toplum örgütünden ve ünlü isimlerden yardımlar, kampanyalar ve destekler bölge halkı için seferber edildi. Kimi bankalar da bölge halkının yaralarını sarmak için adım attı.

İş Bankası Grubu’ndan gelen açıklamaya göre, yaşanan depremlerden sonra hayatını kaybetmiş olan vatandaşların kredi borçlarının silinmesi karar çıktı. Bütün bireysel kredi borçları sıfırlanacak. Başka yardımlar da geleceği açıklandı.

KREDİLER DE FAİZSİZ ERTELEME

İş Bankası Grubu deprem bölgesine AFAD’a 1 Milyar lira bağış yaptı. Deprem konutlarına yönelik de1 milyar 750 milyon lira destek sağladı. Aynı zamanda banka, Adıyaman, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Osmaniye, illeri ve bütün ilçeleri ile İslahiye ve Nurdağı ilçesinde, gerçek kişilerle KOBİ’lere ve bu ölçekten küçük olacak şekilde ticari işletmelere de kullandırılmış olan bütün bireysel ve ticari kredilerin ödemelerini de 31 Ağustos 2023’ kadar uzatarak, 6 ay süreyle faizsiz bir şekilde ötelediğini açıkladı.

‘BİZ BERABERİZ, YALNIZ DEĞİLSİNİZ’

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, insan hayatıyla sınandığımız bu zor zamanlarda, toplumsal olarak dayanışmanın, birlik ile beraberliğin, yardımlaşmadaki öneme vurgu yaptı. İş Bankası bölgedeki depremzedeler için, kalıcı destek sağlamak adına ‘Biz Beraberiz, Yalnız Değilsiniz’ adında sunduğu afet yardımı paketini açıkladı.

BORÇLAR SİLİNİYOR

Bu kapsamda, AFAD’a 1 milyar lira bağıl kararı alında. Krediler de faizsiz bir şekilde ötelenmeye karar verildi. Depremde hayatını kaybetmiş olan vatandaşların bütün bireysel kredi, ek hesap ve kredi kartı borçlarını anapara da içinde olmak üzere silinmesine karar çıktı.  2023-2024 ve 2024-2025 yılı eğitim öğretim dönemi için annesini yada babasını kaybetmiş çocuklar için de Darüşşafaka’da okumaya hak kazanacakların bütün eğitim hayatları boyunca da eğitim masrafları İş Bankası tarafından üstlenilmiş olacak. AFAD, Kızılay, AKUT ve Ahbap’a İş Bankasının bütün kredi kartlarıyla yapılacak olan bağışlar faizsiz olarak 6 ay taksit imkanı olacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.