Elon Musk, Tweeti Az Etkileşim Aldı Diye Twitter Mühendislerini Kovdu!

Elon Musk, Tweeti Az Etkileşim Aldı Diye Twitter Mühendislerini Kovdu!
Elon Musk, attığı bir tweet'inin ABD Başkanı Biden'dan daha az etkileşim aldı diye Twitter mühendislerini kovmakla tehdit etti! İşte detaylar...

Geçtiğimiz yıl Twitter’ı satın alan Elon Musk, attığı bir tweetin az etkileşim almasından sonra Twitter’da çalışan mühendisleri kovmakla tehdit etti. Musk'ın mühendislere daha iyi etkileşim sağlamak için Twitter'ın algoritmasında değişiklik yapmalarını emrettiği bildirildi.

Elon Musk'ın, Super Bowl sırasında attığı tweet'lerin Başkan Joe Biden'ınkinden daha az ilgi görmesinin ardından Twitter mühendislerini kovmakla tehdit ettiği iddia edildi.

SuperBowl’da Pazar günü oynanan maçta Biden, First Lady Jill Biden'ın Eagles'ı desteklediği bir videoyu tweet'lerken, Musk da aynı takıma destek verdiğini açıkladı. ABD başkanının tweet'i yaklaşık 29 milyon gösterim alırken, Musk'ın gönderisi yaklaşık 9 milyon gösterim aldı. Bunu takiben, Twitter şefinin, şirketin geri kalan mühendislerine, tweet'lerinin daha iyi etkileşim almasını sağlamak için platformda değişiklik yapmalarını emrettiği bildirildi.

ELON MUSK, TWEETİNİN AZ ETKİLEŞİM ALMASIYLA BERABER TWITTER OFİSİNİN YOLUNU TUTTU

Konuya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Musk'ın ekibiyle yüz yüze sohbet etmek için Twitter'ın San Francisco merkez ofisinin bulunduğu Körfez Bölgesi'ne uçtuğunu bildirdi. Raporda, Musk'ın yardımcılarının, mühendislik ekibinin geri kalanına, angajman sorunu "düzeltilmezse" hepsinin işlerini kaybedeceklerini söylediği aktarıldı.

Pazartesi gününe kadar Twitter'ın, Musk'ın tweet'lerine "yeşil ışık yakmak" için değişiklikler yaptığı, bunun da kullanıcılara mümkün olan en iyi içeriği göstermek için tasarlanan platformun filtrelerini atlayacağı anlamına geldiği bildirildi.

ELON MUSK’IN TWEETLERİ İÇİN 1000 KAT ARTIRMA YAPILDI!

Konuya yakın kaynak olan Platformer, Twitter mühendislerinin Musk'ın ziyaretinin ardından tüm geceyi, şirket sahibinin tweet'lerini diğer kullanıcılara göre yapay olarak "1000 kat" artırmasını sağlamaya çalışmakla geçirdiklerini bildirdi.

Twitter mühendisleri, son aylarda pek çok kişi onu engellediği ve sessize aldığı için Musk'ın erişiminin muhtemelen azalmış olabileceği ihtimalini patronlarına iletti. Elon Musk, 10 Şubat'ta daha önce yayınlanan bir raporda Musk'a insanların tweet'lerine olan ilgisini kaybettiğini söyleyen bir Twitter mühendisini kovduğunu belirtti.

Rapora göre Tesla şefi, "Bu çok saçma... 100 milyondan fazla takipçim var ve yalnızca on binlerce izlenim alıyorum. Kovuldun!" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.