TYH’den Depremzedelere Yönelik İstihdam! Bin Aileden Bir Kişiye THY Bünyesinde İş Fırsatı!

TYH’den Depremzedelere Yönelik İstihdam! Bin Aileden Bir Kişiye THY Bünyesinde İş Fırsatı!
Türkiye’de yaşanan depremlerin yaraları sarılmaya devam ediliyor! THY desteklerini bölge için seferber etti. Şimdi de afetten etkilenmiş olan 1000 aileden birer kişiye iş imkânı sunulacak! İşte detaylar...

Kahramanmaraş depremleri sonrasında birçok kurum bölge için yardım elini uzattı. Türk Hava Yolları da bölge için İstanbul uçuşlarını belli bir süre için ücretsiz olduğunu açıkladı. Şimdi de başka bir yardım için kolları sıvadı.

TYH, bölge için desteklerini sürdürüyor. 10 şehirde de etkili olan depremden sonra bölgede 1000 konutluk bir mahalle kuracaklarını açıklayan kurum aynı zamanda 1000 aileden bir kişi için iş fırsatı da sunacak.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, sosyal medya hesabından konuya dair açıklama yaptı. Şu ifadelere yer verdi; TYH olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AFAD koordinasyonunda deprem bölgesi için 1000 konutluk TYH Mahallesi projesi için çalışmalara devam etmekteyiz.

İŞ İMKANI SUNULACAK

75 milyon dolarlık bu bağışımızın yanında da yeni bir proje için müjde vermek istiyorum. Deprem bölgesinde afetten etkilenmiş olan 1000 aileden birer kişi için TYH ve İştirak şirketlerinde iş imkânı sunmuş olacağız. Her sene ihtiyaca binaen istihdam ettiğimiz çalışma arkadaşlarımız için bu bölgeden başvuru yapan vatandaşlarımıza öncelik vererek istihdam sağlayacağız. Kabin memurluğu için alacağımız arkadaşlarımıza üç ay İngilizce eğitimini ücretsiz bir şekilde verip, pozitif ayrımcılık sunacağız. Bu detayları da olgunlaştırıp kısa zamanda açıklayacağız, dedi.

‘ DESTEK GELECEĞİNE İNANIYORUM’

Aynı zamanda yaklaşmakta olan turizm sezonundan Hizmet İhracat Birliklerine (HİB) üye bütün ilgili sektörlere de öncülük edeceğine dair inancı olduğunu söyleyen Bolat, onların bu taşın altına ellerine koyacaklarını bilmekteyim. Bu yıl üstün bir çaba ile ülkemize 85 milyar dolar getirerek hizmet ihracatı için rekorlara imza atmış olan HİB’e üye tanıdıklarımın her birinin bu seferberlik için de ben de varım diyeceklerini ve kendi işletmelerine uygun istihdamı da kısa zamanda duyuracaklarına inanıyorum, dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.