TOKİ Arsa Kura Çekimlerinde Son Durum! Kuralar İçin Yeni Tarih Açıklaması!

TOKİ Arsa Kura Çekimlerinde Son Durum! Kuralar İçin Yeni Tarih Açıklaması!
Toki arsa kuralarından son durum ne? 7 Şubat’ta yapılması planlanan İzmir ile Afyonkarahisar’la kura tarihleri önceden belli olan Edirne ile Kırklareli’nden yapılacak çekilişler depremden dolayı başka bir tarihe ertelendi! İşte detaylar…

  Ülkemizi acıya boğan depremlerden sonra birçok alanda değişiklik yapıldı. TOKİ kura çekimleri de ileri bir tarihe ertelenmiş oldu. Vatandaşla ise yeni kura tarihinin ne zaman olacağını merak ediyor.

Kahramanmaraş depremleri sonrasında TOKİ kura çekilişleri ertelenmiş oldu. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan çalışma için hangi tarih belirlenmiş oldu? 7-14 Şubat’ta yapılması beklenen kura çekilişleri başka bir tarihe alındı.

TOKİ KURASI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafınca açıklanan yeni bildiride 250 bin konut projesi çerçevesinde konut ve arsa kura çekimlerinin ertelendiği açıklandı. Yeni TOKİ kura çekim takviminde İstanbul, Tekirdağ, İzmir, Edirne ve Kırklareli gibi şehirler yer almaktaydı. TOKİ için başvurusu kabul edilenler net bir açıklama yapılarak yapılacak olan ikinci bir duyuruya kadar TOKİ kura çekilişlerinin başka bir tarihte yapılacağı açıklandı.

İlk evim, ilk arsam için de kura çekimin ne zaman yapılacağı ise net bir şekilde açıklanmadı. Vatandaşların merak ettiği kura çekimleri için şu anda net bir tarih söylenmiş olmadı. TOKİ tarafından gelecek açıklama beklenmekte.

TOKİ KURA SONUÇLARI İÇİN

TOKİ çalışmasında başvuru yapanlar, kura çekim sonuçlarını internet üzerinden öğrenebilir. ‘e-Devlet TOKİ kura sonucu sorgulama ekranı’ üstünden sorgulama yaparak ilgili bilgiye ulaşılabilir. E-Devlet Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sayfasında T.C numarası ile kura sonuçlarına bakılabilir.

TOKİ şu yönde bir açıklama yaptı; 250 Bin Sosyal Konut Kampanyası Hak Sahibi Belirleme Kura Töreni Yaşanan Doğal Afet Sebebiyle Başka Bir Tarihe Ertelendi. Kura Tarihi ve Saati İdaremizce Belirlenerek Web Sayfasında Yayınlanacak’ ifadesi kullanıldı.

YENİ ETAP KURA TAKVİMİ

30-31 Ocak; Aydın 3 bin 72 konut

  • 1 Şubat; Çanakkale 1290 konut
  • 1-3 Şubat; Manisa 4 bin 94 konut
  • 4 Şubat; Uşak 1050 konut
  • 5-6 Şubat; Kütahya 2 bin 280 konut
  • 7-8 Şubat Afyonkarahisar; 3 bin 125 konut

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.