Depremzedelere 100 Bin TL Nakdi Destek! Peki Destekler Ne Zaman Verilecek? İşte Detaylar…

Depremzedelere 100 Bin TL Nakdi Destek! Peki Destekler Ne Zaman Verilecek? İşte Detaylar…
Meydana gelen Kahramanmaraş depreminin ardından ilk kabine toplantısı dün gerçekleştirildi. Yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzedelere 100 bin TL nakdi destek verileceğini açıkladı. İşte detaylar...

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş depreminin bugün onuncu günü. On ilimizi etkileyen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları bazı enkazlarda hala sürdürülüyor. Depremin üzerinden iki yüzden fazla saat geçmesine rağmen birçok vatandaşımız enkaz altında sağ olarak kurtarıldı.

Depremde hayatta kalmayı başaran vatandaşlarımız şimdi hem evsizlik hem de soğuk hava ile mücadele etmeye çalışıyor. Dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşına geçerek açıklamalarda bulundu.

100 BİN TL NAKDİ DESTEK VERİLECEK

Dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısındaki görüşmelere dair bilgiler verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremde yaşamını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına 100 bin TL destek verileceğini açıkladı.

ACİL İHTİYAÇLAR İÇİN DESTEK VERİLECEK

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı merkez binasında bir araya gelen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı konulardan biri, depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına verilecek olan 100 bin TL nakdi yardım oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan bu açıklamada, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına 100 bin TL’lik yardımın ne zaman yapılacağına dair bir tarih verilmedi.

‘VATANDAŞLARIMIZE İLAVE DESTEKLER YAPACAĞIZ’

Kabine toplantısının ardından kameralar karşına geçerek açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ‘’İlk etapta oturulamaz hane başına 15 bin TL, taşınma ve 2 bin TL ile 5 bin TL arası kira yardımı, hane başına 10 bin TL yardım yapacağımızı açıklamıştım. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına, acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz. Vatandaşlarımıza ilave destekler de yapacağız. Hiçbir mağdur ve mazlumu sahipsiz bırakmayacağız. 50 milyar civarında bunları dayanışma paketi olarak depreme tahsis ettiler. Deprem çalışmalarında kullanılacaktır.’’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda henüz ödemeler için bir tarih belirtilmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.