Saatler Sonra Enkazdan Sağ Çıktılar! Dünyada Enkaz Altında En Uzun Kalınan Süre!

Saatler Sonra Enkazdan Sağ Çıktılar! Dünyada Enkaz Altında En Uzun Kalınan Süre!
Enkaz altında vatandaşlara ulaşılmaya devam ediliyor. Aradan geçen günlere rağmen umutlar sağlam tutuluyor. Uzmanlar ise enkaz altında kalma süresini çeşitli etkenlere bağlı olarak değiştiğini söylüyor! İşte detaylar...

Arama kurtarma ekipleri bir cana daha sağ olarak ulaşmak için çalışıyor. Vatandaşlar da bir yandan enkazın altında ne kadar kalınabileceğini merak etmekte. Enkaz altında kaç gün kalınabilir?

Yapılan bir habere göre, enkaz altından günlerce kalmak mümkün. Ancak uzmanlar enkaz altındaki ve kişideki değişikliklere göre bunun farklı farklı olabileceğini söylüyor. İşte enkaz altında uzun süre kalanlar!

YEDİ GÜN NADİR BİR DURUM

Bir depremden sonra çoğu kurtarma 24 saat içinde gerçekleşmekte. Uzmanlara göre her geçen saat şansı azalmakta. Suya ve nefes alabilme durumuna bağlı olarak değişkenler önem arz etmekte. Bir acil durum ve afet tıbbı uzmanı olan Dr. Jarone Lee şu açıklamayı yaptı; genelde beşinci-yedinci günden sonra canlı birine ulaşmak nadir bir durumdur.

Stanford Üniversitesi acil tıp profesörü Dr Paul Auerbach ise şunları açıkladı; yaralanma ne kadar ciddi olduysa hayatta kalmakta o kadar az olur dedi. Bir başka acil tıp uzmanı Dr. Christopher Colwell de gerçekten mucizevi olarak pek çok kurtuluş yaptıkları ve de çok farklı ihtimallerle hayatta kalındığı olduğunu ifade etti.

ZİHİNSEL SAĞLIK DA ETKİLİ

Bunun yanı sıra zihinsel durumuna etkili olduğu söylendi. Hiçbir yara almamış birinin, yanındaki cesetlerden dolayı da umudunu kaybedebileceği ifade edildi.

2010’da Haiti’de yaşanan depremde 14 gün sonra bir adam, enkazdan sağ olarak çıktı. Bu depremde en az 200 bin kişi vefat etmişti. Birden fazla yağmalanan bir dükkânın yıkıntılarından 14 gün sonra sağ çıkmayı başardı.

MARMARA DEPREMİ SONRASI MUCİZE

Marmara depreminden sonra da mucizeler yaşandı. 151 saat sonra enkazdan sağ çıkan İsmail Çimen, beş yalındaydı ve mucizenin adı olmuştu. İsmi basında ‘mucize İsmail’ olarak anıldı. Başka bir örnek ise Konya’dan gelmişti. Şubat 2004’te yaşanan deprem sonrasında 131 saat sonra 16 yaşındaki Muhammet Kelam sağ çıkmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.