Adıyaman’da Depremde Yan Yatan Binanın Daha Bir Yıllık Olduğu Ortaya Çıktı! Görenleri Şok Etti!

Adıyaman’da Depremde Yan Yatan Binanın Daha Bir Yıllık Olduğu Ortaya Çıktı! Görenleri Şok Etti!
Deprem sonrasında Adıyaman’da pek çok bina yıkıldı. Gölbaşı’nda bir apartman tek parçaya dönüşürken evlerin üstüne yıkıldığı görüntü de gündeme oturdu. Binanın daha bir yıllık olduğu ortaya çıktı! İşte detaylar...

Yaşanan depremler Adıyaman’da büyük hasara yola açtı. Gölbaşı’nda Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan 1 Nisan Bulvarı’nda yer alan Kayı Apartmanı da depremde temelinden ayrılarak tek parçaya dönüştü. Apartman arkaya doğru yan yatmış oldu.

Temelinden kopan apartmanın genel durumunda ise çok büyük bir hasar olmadı. Binanın dibinde ortalama 4 metre genişliğinde, 3 metre derinliğinde ve de 20 metre uzunluğunda yarıklar meydana geldi. Binayı görenler, kayıt altına aldılar.

EV SAHİBİ UMREDEYDİ

Yıkılan binada oturan 67 yaşındaki Nurdagül Bozok, röportaj yaptığı muhabire olayın şokunu halen yaşadığını aktardı. Deprem sırasında evde olduğunu söyleyen Bozok, binadan nasıl çıktığımızı bile anımsamıyorum, çok kötü bir durumdayız, deprem sırasında yanımızdaki binada oturanlar da vardı orada, ev sahibi de umrede evi yeni yapmıştı dönünce evi görüp şok oldu, cümlelerini kullandı.

İKİNCİ DEPREMDE BİNA YAN YATTI

Depremzede Nurgül Bozok’un eşi Hasan Bozok da şunları ifade etti; oldukça şiddetli bir depremdi. Bir süre kadar dengemizi koruyamadık. Evde olanları çıkmaları için uyardım. Dışarıya adım attığımızda ise evlerin bu halini gördük, komşumuzun evi 6 bizim ev de 5 katlıydı. Komşunun evini bizim eve sürtünerek yıkılması bizim ev için büyük bir hasara neden oldu. Bina birinci deprem sonrasında az yatmıştı ama ikinci depremden sonra tam olarak arkadaki binaların üzerine yatmış oldu. Bu binanın altında olan binalar da o şekilde kalmış oldu.

DAHA ESKİ BİNALAR SAĞLAM KALDI

Şehre gelen yardımlardan yana hiçbir sorun olmadığını söyleyen Bozok, şu an da enkaz altındakilere yardım ediliyor, bina henüz bir senelikti. Bu şekilde devrilmiş olmasına hiç anlam veremedim. Bizim bina 1996’da yapıldı, eski olmasına rağmen yıkılma olmadı, dedi.

Depremlerden sonra bölge halkının yorumları bu şekilde oldu. Adıyaman’da yıkılan bina için henüz bir yıllık olduğunu ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.