Alman Arama Kurtarma Ekibi Dönüşte Alkışlarla Karşılandı! Gurbetçiler Ekibe Havaalanında Çiçek Verdi!

Alman Arama Kurtarma Ekibi Dönüşte Alkışlarla Karşılandı! Gurbetçiler Ekibe Havaalanında Çiçek Verdi!
Güneydoğu’da yaşanan deprem sonrasında hem yurt içi hem de yurt dışından pek çok arama kurtarma ekibi yardıma geldi. Yurt dışından gelen aram kurtarma ekiplerinden Alman ekibi, havaalanında çiçeklerle karşılandı! İşte detaylar...

Kahramanmaraş’ta yaşanan şiddetli depremler için hem ülkeden hem de ülke dışından pek çok arama kurtarma ekibi bölgeye geldi. Can, başla enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşılmaya çalışıldı.

Gelen arama kurtarma ekipleri, ülkelerine geri dönmeye başladı. Alman arama kurtarma ekibi, havalimanında hem aileleri hem de Türkler tarafından çiçekler eşliğinde alkışlarla karşılandılar.

ALMAN EKİBE HAVAALANINDA KARŞILAMA

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük şiddetli depremler civar birçok ilde de oldukça büyük hasara neden oldu. Birçok bina ve yapı enkaza dönüştü. Binlerce vatandaşta enkazın altında yaşam mücadelesi verdi. Enkaz altındakilere sağ salim bir şekilde ulaşmak için de arama kurtarma ekipleri canla başla mücadele ettiler.

Etki alanı oldukça geniş olan depremden sonra hem yurt içinden hem de yurt dışından pek çok arama kurtarma ekibi bölgeye destek için geldi. Birçok yurt dışı arama kurtarma ekibi de vatandaşlarımız için seferber oldu. Depremin dokuzuncu gününde ise ekipler artık ülkelerine geri dönüş yapmaya başladı.

TÜRKLER ÇİÇEK DAĞITTI

Destek için ülkemizde gelen Alman kurtarma ekibi ISAR’ın da ülkesine dönüşü, kameralara yansıdı. Alman ekip, havalimanında gurbetçilerin alkışlarıyla karşılaştı. Ülkede yaşayan Türkler, ekibi havalimanında karşılayarak çiçekler verdiler. Bu anlar herkesi duygulandırdı.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA YER ALDI

Alman WDR televizyonundan Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde deprem yayınları veren gazeteci Jens Eberl, arama kurtarma ekibindekilerin ülkelerine dönüş anını kayıt altına alarak sosyal medyadan paylaşım yaptı. Ülkesine dönen arama kurtarma ekibi ISAR öncelik olarak güllerle karşılandı. Bundan sonra ise alkışlar geldi. Kimi Türk vatandaşlar ise arama kurtarma ekiplerine sarılarak, teşekkürlerini dile getirmiş oldu.

Ülkemize destek için gelen Alman arama kurtarma ekibinin, ülkeye dönüşü bu şekilde kameralara yansıdı. Sosyal medyada yer alan görüntülerde Türklerin ekibe olan teşekkürü de gözlerden kaçmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.