Deprem Nedeni İle Maaşlar Erkene Çekildi! Emekli Maaşları Bu Ay Erken Ödenecek!

Deprem Nedeni İle Maaşlar Erkene Çekildi! Emekli Maaşları Bu Ay Erken Ödenecek!
Yaşanan depremin ardından hayatta kalabilen vatandaşlarımız, depremin etkilerinin yanı sıra bir yandan da soğuk hava ile mücadele ediyor. Yaşanan mağduriyete bir nebze yardımcı olabilmek için devlet bazı tedbirler alıyor. İşte detaylar...

Kahramanmaraş depremi tüm ülkemizde büyük bir üzüntüye neden oldu. Meydana gelen felakete tüm dünyadan yardım eli uzatıldı. Uluslararası yardım çağrısının yapılmasına neden olan büyük depremler, tüm dünyanın gündeminde yer almaya devam ediyor.

Milyonlarca vatandaşımızın mağdur olduğu Kahramanmaraş depremlerinde binlerce kişi evsiz kaldı. Sahip oldukları her şey, deprem nedeni ile yıkılan evleri ile birlikte yok oldu. Depremden etkilenen vatandaşların mağduriyetlerinin bir nebzede olsun giderilebilmesi için alınan yeni kararlar arasında, emekli maaşlarının bu ay erken yatırılması da yer aldı.

SSK VE BAĞ-KUR MAŞLARI BU HAFTA ÖDENECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin şubat ayı maaşlarının deprem nedeni ile erken ödeneceği duyuruldu. Emekli maaşları 4/A (SSK) sigortalıları için 14 Şubat ile 16 Şubat tarihlerinde, 4/B (BAĞ-KUR) sigortalıları için 16 Şubat ve 17 Şubat tarihlerine hesaplara yatırılacak. Deprem nedeni ile alınan bu karar doğrultusunda hem SSK emeklilerinin hem de Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının bu hafta içerisinde hesaplara yatırılması bekleniyor.

TARİHLER AÇIKLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; SSK emeklilerinin ayıklarının ödemesi 17 Şubat ile 20 Şubat olanlar 14 Şubat’ta, 21 Şubat ile 24 Şubat olanlar 15 Şubat’ta, 25 Şubat ve 26 Şubat olanların ise, 16 Şubat’ta ödeneceği açıklandı. Bağ-Kur emeklilerinin aylık ödemesi için ise, 25 Şubat ile 26 Şubat’ta ödeneceklerin 16 Şubat’ta, 27 Şubat ile 28 Şubat’ta ödenenlerin ise, 17 Şubat’ta hesaplarına yatırılacağı belirtildi.

İŞSİZLİK MAAŞI 15 ŞUBAT’TA HESAPLARA YATIRILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işsizlik ve yarım çalışma ödemelerinin de deprem nedeni ile erken bir tarihe alındığını açıkladı. Bu kapsamda yapılacak olan işsizlik ve yarım çalışma ödemelerinin 15 Şubat Çarşamba günü hesaplara yatırılacağı açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.