Depremzedelere Kira Yardımı Yapılacak! İşte Kira Yardımının Detayları!

Depremzedelere Kira Yardımı Yapılacak! İşte Kira Yardımının Detayları!
Meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından, depremden hayatını kurtaran vatandaşlarımızın birçoğu evini kaybetti. Bu kapsamda depremzedelere maddi yardımların yapılacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. İşte detaylar...

Kahramanmaraş’ta dokuz gün önce dokuz saat ara ile iki büyük deprem meydana geldi. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler on ilde etkili oldu. On ilimizde de binlerce binanın yıkılmasına neden olan depremlerin neticesinde, otuz binden fazla vatandaşımız ise, hayatınız maalesef kaybetti.

Yaşanan depremler nedeni ile evsiz kalan vatandaşlarımız için deprem bölgelerinde hem çadır kentler hem de konteyner kentler kurulmaya devam ediyor. Soğuk hava şartları da depremden etkilenen vatandaşlarımızın hayatta kalma mücadelesini iyice zora sokuyor.

DEPREMZEDELERE TAŞINMA DESTEĞİ VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde depremzedelerimiz için kira desteği verileceğine dair açıklamalarda bulundu. Binlerce kişinin evi yıkılırken, ayakta kalan evlerde de büyük hasarlar meydana geldi. Bu kapsamda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza kira desteği ve taşınma desteği verileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklama sonrasında vatandaşların kafasındaki soru işaretlerinin de giderilmesi için merak edilen sorulara yanıt verdi.

CUMHURBAŞKANI HANE BAŞINA 15’ER BİN TL VERİLECEĞİNİ DUYURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat günü Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden etkilenen illerimiz arasında yer alan Adıyaman’dan açıklamalarda bulundu. Birçok kişi tarafından merek edilen soruları da aydınlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Hane başına taşınma yardımı ile birlikte 15'er bin lira vermenin hazırlığını yapıyoruz. Bu hanelerdeki vatandaşlarımızdan konteyner kentler dışında barınacaklara özellikle kira yardımını yapacağız. Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın kira bedellerini ödeyerek konutlara yerleşmelerini sağlayacağız. Bir yıl itibari ile vatandaşlarımız buralarda kalabilecek. Türk Hava Yolları deprem bölgesine gidenleri de gelenleri de ücretsiz olarak taşıyacaktır, bunun talimatı verilmiştir.’’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzedeler için yapılacak yardımlara ilişkin açıklamalarında, Türk Hava Yolu şirketinin de deprem bölgesine gidenleri ve deprem bölgesinden diğer illere gitmek isteyen depremzedelerin uçuşlarını ücretsiz olarak gerçekleştireceğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.