Deprem Destek Kartı Uygulaması Başladı! Deprem Destek Kartı Nedir? İşte Ayrıntılar…

Deprem Destek Kartı Uygulaması Başladı! Deprem Destek Kartı Nedir? İşte Ayrıntılar…
Meydana gelen iki büyük depremin ardından tüm ülke seferber oldu ve depremden etkilenen vatandaşlarımıza yardım etmek için çalışmalara başladı. Herkes, kendi imkanları dahilinde yardımlarda bulunmaya devam ediyor. İşte detaylar...

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem, on ilimizde etkili oldu. Yıkılan binlerce bina arasında hastaneler, okullar, belediye binaları ve askeri yapılarda yer aldı. Depremden hayatını kurtarabilen binlerce vatandaşımız, yıkılan binaları nedeni ile evsiz kaldı. Evleri ile birlikte tüm varlıklarını da kaybeden vatandaşlarımız için büyük yardım kampanyaları düzenlendi.

Ülkemizden ve dünyadan gelen birçok yardım da depremzedelerin en temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için seferberlik oluşturuldu. Ülkemizde de tüm vatandaşlarımız, depremden etkilenenler için ellerinden gelen her türlü yardımı yapmaya devam ediyor.

DEPREMZEDELERE YARDIM İÇİN DEPREM DESTEK KARTI

Deprem bölgesine para bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar için AHBAP, AFAD, Türk Kızılay, AKUT, HAYTAP ve UNICEF gibi yardım kuruluşlarının dijital deprem destek kartları bulunuyor. Bazı e-ticaret siteleri üzerinden alınabilinen dijital destek kartlarının satışından elde edilen gelirlerin tamamı, ilgili sivil toplum kuruluşlarına aktarılmaktadır. Deprem bölgelerindeki vatandaşlarımıza yardım etmek isteyenler için nakdi olarak bir seçenek olan deprem destek kartı, yetkililer tarafından belirlenen platformlar üzerinden satın alınabilmektedir.

DEPREM DESTEK KARTLARI İLE NAKDİ BAĞIŞ YAPILABİLİR

AHBAP, HAYTAP, UNICEF, AFAD, AKURT ve Türk Kızılay’ ait olan deprem destek kartları satın alınarak, kartların satın alındığı kuruluşlara nakdi olarak destek sağlanmaktadır. İlgili kuruluşların bünyesinde toplanan bağışlar ile depremin etkili olduğu on ilimizde bulunan ve depremden en ağır şekilde etkilenen vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları ile barınma ve ısınma sorunlarının giderilmesi sağlanmaktadır. İlgili dernek ve kuruluşlara bağış yapmak için mutlaka bu kuruluş ve derneklerin resmi internet siteleri tercih edilmelidir. Resmi internet sitesinde yer alan deprem destek kartı seçenekleri aracılığı ile yapılan yardımlar, güvenli bir şekilde ilgili mercilere aktarılmaktadır. Farklı platformlar üzerinden herhangi bir derneğe yardımda bulunmadan önce tercih edilen platformun güvenilirliğinin ve bilinirliliğinin araştırılması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.