TÜİK 2022 Aralık Perakende Satış Verilerini Duyurdu! Açıklanan Verilere Göre Satış Hacminde Artış Yaşandı!

TÜİK 2022 Aralık Perakende Satış Verilerini Duyurdu! Açıklanan Verilere Göre Satış Hacminde Artış Yaşandı!
TÜİK aralık ayı perakende satışlarının endeks verilerini açıkladı! Açıklanan verilere göre, perakende satış hacminde aylık olarak artış yaşandı. Bir önceki seneye göre %21.8 oranından yükselme var! İşte detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 senesi aralık ayı perakende satış endeksleri verilerini paylaştı. Açıklanan verilere göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacminde artış var. Satış hacmi 2022 senesi aralık ayında bir önceki sene aynı ayına bakılarak %21.8 yükselme kaydetti.

TÜİK verilerine göre, aralık ayı içinde perakende satış endeksi bilgilerine göre aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %12.9, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı dışında) %28.0, otomotiv yakıtı satışları da %15.7 artmış oldu.

ARALIK 2022 PERAKENDE VERİLERİ

Sabit fiyatlarla perakende satış hacminde artış yaşandı. 2022 senesi aralık ayında bir önceki aya bakılarak %4.8 artış gösterdi. Aynı ay içerisinde gıda, içecek ve tütün satışlarında da %1.9, gıda dışı satışlar da ise (otomotiv yakıtı dışında) %5.5, otomotiv yakıtı satışları ise %6.9 artış gösterdi.

BİR ÖNCEKİ AYA KIYASLA %4.8 ORANINDA BİR ARTIŞ YAŞANDI

Cari fiyatlarla perakende ciro de 2022 senesi aralık ayından bir önceki sene aynı ayına göre %112.4 artış kaydetti. Aynı ay içerisinde gıda, içecek ve tütün satışları da %109.0, gıda dışı olan satışlar da (otomotiv yakıtı dışında) %116.6, otomotiv yakıtı satışları da %103.7 oranından artış gösterdi.

PERAKENDE CİRA AYLIK OLARAK ARTIŞ GÖSTERDİ

Cari fiyatlar beraber perakende ciro 2022 senesi aralık ayı içerisinde bir önceki olan aya kıyasla da %3.3 oranında bir artış göstermiş oldu. Aynı ay içerisinde se gıda, içecek ve tütün satışları da %2.5, gıda dışında olan satışlar da bu satışlarda otomotiv yakıtı da hariç olmak üzere %5.8’lik bir artış yaşanmış oldu. Otomotiv yakıtı satışları da %3.0 oranından bir azalma görüldü.

Açıklanan verilere bakıldığında, perakende satış hacminde aylık olarak 4.8 oranında bir artış yaşanmış oldu. TÜİK ilgili verileri vatandaşlarla paylaşmış oldu. Aylık artış dikkatleri çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.