Deprem Destek Ödemeleri Başlıyor! Başvuru Süresi Kısıtlı Tutulacak!

Deprem Destek Ödemeleri Başlıyor! Başvuru Süresi Kısıtlı Tutulacak!
Kahramanmaraş depreminin ardından, depremden etkilenen on ildeki vatandaşlarımızın yaralarının sarılabilmesi için tam bir seferberlik ilan edildi. Bu kapsamda devlet tarafından da vatandaşlara deprem destek ödemeleri verileceği açıklandı. İşte detaylar...

Kahramanmaraş depremi, on ili birden etkiledi. On ilimizde meydana gelen yıkımlar nedeni ile yirmi binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatta kalmayı başaran vatandaşlarımız ise, deprem nedeni ile yıkılan binalar nedeni ile evsiz kaldı.

Binlerce kişi dondurucu soğukta ve birçok insani ihtiyaçtan mahrum bir şekilde hayatta kalmaya çalışıyor. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin bir an önce giderilebilmesi için tüm ülke ve hatta dünya seferber oldu. Bu kapsamda, depremden etkilenen vatandaşlarımıza devlet tarafından ‘deprem destek ödemeleri’nin yapılacağı açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu kapsamda 100 milyar lira kaynak ayrıldığını ifade etti. Ayrılan kaynağın 1 milyar lirası ile AFAD’a ek bütçe sağlandı.

15 BİN LİRA TAŞINMA YARDIMI

Deprem destek ödemeleri kapsamında ilk olarak evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlara 10 bin lira acil destek ödemesi yapılacağı açıklandı. Aynı zamanda, 15 bin lirada taşınma desteği sağlanacak. Kira, taşınma desteğinde il şartı olmayacak ve çadırda kalan vatandaşlarımızda da kira bedeli ödenecek. Konteyner kentler dışında kalacak ev sahiplerine 5 bin lira, kiracı olanlara da 2 bin lira kira yardımı yapılacak. Kira desteği bir yıl sürecek ve çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşların kira bedeli ödenecek. Kira ve taşınma destekleri başka şehirlerde de geçerli olacak.

DEPREM DESTEK ÖDEMESİ İÇİN BAŞVURULAR

Depremden etkilenen vatandaşlarımız, deprem destek ödemelerine e-devlet üzerinden başvuru yapabileceği gibi mahalle ya da köy muhtarlıkları aracılığı ile de başvuru yapabilecek. Konut, iş yeri ve ahırları ağır hasarlı ya da yıkık ve orta derecede hasar gören mülk sahipleri, afetten önce ve afet tarihinde mülkiyeti ebeveynine ait hasarlı ikinci ve üçüncü konutta oturanlar, iştirak ve müşterek maliki oldukları konut, işyeri hasar görenler, konutları istimlak edilen aileler hak sahipleri listesinde yer alıyor. Talep için 60 gün süre bulunuyor. Kendi imkanları ile veya tahliye noktasında tahsis edilen araçlarla afet bölgesinden ayrılanların gittikleri illerde barınma sıkıntısı çekmemesi için 10 ilde belirlenen tahliye noktalarına vatandaşlarımızın bildirim yapması gerekiyor.  Vatandaşlarımızın gidecekleri illerde valiliklerce oluşturulan komisyonlarca ihtiyaçlarının da karşılanacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.