Borsa İstanbul’da Büyük Kayıplar Yaşandı! Borsa İstanbul Açılıyor Mu?

Borsa İstanbul’da Büyük Kayıplar Yaşandı! Borsa İstanbul Açılıyor Mu?
Yaşanan Kahramanmaraş depreminin ardından, depremin etkili olduğu on il için OHAL ilan edildi. OHAL sonrasında ise, borsada büyük düşüler yaşandı. Düşüşlerin ardından Borsa İstanbul geçici olarak kapatıldı. İşte detaylar...

Kahramanmaraş depreminin ardından ülkemizde ilk olarak milli yas ilan edildi. Milli yasın ardından ise, depremin etkilediği on il için OHAL ilan edildi. OHAL ilan edilmesinin ardından, Borsa İstanbul’da tarihi kayıplar yaşanmaya başlandığı ve bu nedenle de Borsa İstanbul’un kapatıldığı açıklandı.

Borsa İstanbul’da iki günlük kayıpların yüzde onu geçmesi nedeni ile ilk olarak devre kesiciler çalıştırıldı. Üç kez çalıştırılan devre kesicilerin ardından, özellikle küçük yatırımcıların zara etmesi üzerine tüm işlemlerin durdurulduğu açıklandı.

BORSA İSTANBUL 15 ŞUBAT’TA AÇILACAK MI?

Borsa İstanbul, 1999 yılında meydana gelen deprem nedeni ile dokuz gün boyunca kapalı kalmıştı. Yaşanan depremin ardından 8 Şubat günü borsadaki tüm işlemler durduruldu ve borsanın 15 Şubat Çarşamba günü tekrar açılacağı belirtildi. Uzmanlar ise, Borsa İstanbul’un 15 Şubat Çarşamba günü açılmasını doğru bulmadıklarını ifade ediyor. Konu ile ilgili olarak Fortuna Capital CEO'su Dr. Altuğ Özaslan, çarşamba günü borsanın açılmasını doğru bulmadığını ifade ederek halka açık tüm şirketlerin depremin onları nasıl etkilediği, 2023 projeksiyon ve beklentilerini nasıl değiştireceğini belirtti. Fortuna Capital CEO'su Dr. Altuğ Özaslan yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ‘’Yatırımcı beklentiyi satın alır, yatırımcı hangi beklentiyi satın alacak. Şirketlerden bununla ilgili açıklama gelmeden, projeksiyonlar paylaşılmadan borsanın açılmasını doğru bulmuyorum. Tüm şirketler etkiyi, projeksiyonları ve beklentilerini paylaşmalı.’’

‘ŞİRKETLERDEN ETKİ ANALİZİ GELMEDİ’

Borsa İstanbul’un çarşamba günü açılmasını doğru bulmadığını belirten Fortuna Capital CEO'su Dr. Altuğ Özaslan; borsanın kapatıldığı günden bu yana değişen hiçbir şeyin olmadığını, Sermaye Piyasası Kurulu Borsa İstanbul ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan ortak bir açıklama gelmediğinin altını çizdi. Aynı zamanda Fortuna Capital CEO'su Dr. Altuğ Özaslan, şirketlerden de etki analizi ve ilk değerlendirmelerin dahi açıklanmadığını belirtti. Fortuna Capital CEO'su Dr. Altuğ Özaslan bu açıklamalarının yanı sıra, üç gün piyasanın açılmasını da bir anlam ifade etmediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.