AHBAP Derneği Kurucusu Haluk Levent’in Hayatı! Gündemden Düşmeyen Sanatçının Hayatına Dair Ayrıntılar!

AHBAP Derneği Kurucusu Haluk Levent’in Hayatı! Gündemden Düşmeyen Sanatçının Hayatına Dair Ayrıntılar!
Depremin yaşandığı günden itibaren gündemden düşmeyen sanatçı Haluk Levent’in kim ve nereli olduğu merak edilmekte. AHBAP derneği kurucusu Haluk Levent’in hayatı merak edilen konular arasında yer aldı. İşte detaylar...

Deprem bölgesi için seferber olan isimlerden biri de sanatçı Haluk Levent oldu. AHBAP derneği kurucusu olan sanatçı bölge halkının yardımına koştu. Birçok tanıdık isimden destek alarak bölgede çalışmalara başlayacak. AHBAP destek hattı açılarak, depremzedeler için kolaylık sağlandı.

Kahramanmaraş depremleri sonrasında AHBAP derneği, bölgeye ilk giden isimlerden oldu. Sanatçı Haluk Levent bölge halkı için yardım elini uzattı. İlk günden bugüne gündemden düşmeyen sanatçının kim ve nereli olduğu da merak edilmekte.

HALUK LEVENT NERELİ?

Şarkıları ve özellikle son zamanlarda sosyal sorumluluk projeleri ile öne çıkan Haluk Levent, Rock müziğinin ülkede başarılı isimlerinde. Son zamanlarda ise AHBAP derneği ile sosyal faaliyetler yapmakta. 26 Kasım 1968’de Adana Yüreğir’de hayata gelen Levent, ülkede oldukça sevilen sanatçılardan biri. Gerçek adı da Haluk Levent Acil’dir. Toplam dokuz kardeş olan sanatçı sekizinci çocuktur.

Haluk Levent, ailesinin Nusayri olduğunu ama Arap olmadığını söyler. Sabancı İlköğretim Okulu’ndan eğitimine başlayan sanatçı, liseyi de Adana’ tamamlar. Sanatçı’nın üniversite hayatı ise sırasıyla, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği, Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı, ODTÜ Fizik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Muhasebe olarak biliniyor. Üniversite hayatının bu şekilde olmasının sebebi ise ailesinin maddi sorunları olarak bilinmekte.

1997’DE CEZAEVİNE GİRDİ

Bir süre kadar sınavlarla ilgilenen sanatçı, ticaretle de uğraşmış ama başarısız olmuştur. Adana’dan ayrılarak sokaklarda müziğe başlar. Sanatçı’nın ilk albümü olan ‘Yollarda’ ismi ise buradan gelir. 1997 Ağustos ayında cezaevine girer. Dokuz ay kadar ceza evinde kalır.

GÖLCÜK DEPREMİNDE BİR ÇOCUĞU KURTARDI

Cezaevine girmeden oluşturmuş olduğu kayıtlarla Mektup albümü çıkar. Çıktıktan sonra da askere gider. Levent, 1999 Gölcük Depreminde bir çocuğu enkazdan çıkartır. AHBAP derneğinin kurucusu sanatçı, 1999 Gölcük Depremi’nde enkazın altından çıkardığı bir çocuk, tekrardan gündeme geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.