Bakanlıktan deprem bölgesinde yaşayan işsiz vatandaşlar için önemli açıklamalar geldi! İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği öne çekildi! İşte yeni tarih

Bakanlıktan deprem bölgesinde yaşayan işsiz vatandaşlar için önemli açıklamalar geldi! İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği öne çekildi! İşte yeni tarih
Deprem bölgesi ilan edilen 10 ilde yer alan vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak adına önlemler alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan bu kez işsizlik ve kısa çalışma ödeneklerine ilişkin bir açıklama geldi.

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından başta depremin merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere, depremden etkilenen Gaziantep, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya ve Hatay illerinde yaşayan depremzedelerin yaşamını kolaylaştırmak için bakanlıklarda seferberlik başladı. Bu kapsamda son kararı veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı oldu.

Daha önce bölgedeki kişilerin ilaca ulaşabilmesi ve muayene olabilmesi için yasal birtakım zorunlulukları ortadan kaldırdığını ilan eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ardından başta deprem bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’deki emekli aylıklarının şubat ayı için erken ödeneceğini duyurmuştu. Yeni kararlar almaya devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan bu kez deprem bölgesinde olan işsiz vatandaşlar ile kısa çalışma ödeneğinden yararlanan vatandaşlara ilişkin bir açıklama geldi.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI, ÖDENEKLERİ ÖNE ÇEKTİ

Bölge halkına ilişkin önemli kararlar almaya devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yeni bir açıklama geldi. Deprem bölgesinde işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği alanlara seslenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yeni maaş tarihini açıkladı.

Depremin yarattığı olumsuz maddi etkilerden işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği alanları korumak için harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yeni aldığı karar kapsamında her iki ödemenin de 15 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

DAHA ÖNCE KAMU ÇALIŞANLARI VE EMEKLİLER İÇİN KARAR VERİLMİŞTİ

Öte yandan geçtiğimiz hafta önce Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan; ardından ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan açıklamalar peş peşe gelmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı, depremin yol açtığı hasar nedeniyle Türkiye genelinde tüm memurlar ile kamudaki sözleşmeli personel ve işçi olarak çalışan kişilerin maaşlarını erken alacağını duyurmuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu maaş ödemelerini 11 Şubat'ta gerçekleştirdi. Arkasından açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise, emeklilerin aylıklarını erken ödeyeceğini duyurmuştu. 4A (SSK) ve 4B (Bağ-Kur) emeklileri maaşlarını bu hafta alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.