Müteahhitler Yakalandı! Verdikleri Cevap İse Herkesi Şok Etti!

Müteahhitler Yakalandı! Verdikleri Cevap İse Herkesi Şok Etti!
Meydana gelen Kahramanmaraş depreminin ardından on ilimizde de binlerce bina yıkıldı. Birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan binaların müteahhitleri tek tek gözaltına alınmaya başlandı. İşte detaylar...

Kahramanmaraş depreminin etkili olduğu illerimiz arasında bulunan Adıyaman’da da binlerce bina yıkıldı. Sabahın erken saatlerinde meydana gelen deprem nedeni ile binlerce vatandaşımız büyük depreme uykusunda yakalandı. Binaların sağlam olmaması nedeni ile vatandaşlar, dışarıya kaçma şansına sahip olmadı.

İki büyük depremin dokuz saat ara ile meydana gelmesi ile yıkılan binaların müteahhitleri teker teker gözaltına alınmaya başlandı. Adıyaman’da bulunan ve deprem nedeni ile yıkılan birçok binanın müteahhitti olan iki kişi, yakalandı.

GÜRCİSTAN’A KAÇARKEN YAKALANDILAR

Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş, Adıyaman’da deprem nedeni ile yıkılan birçok binanın müteahhitti olmaları gerekçesi ile yakalandı. İkili, İstanbul Havalimanı’nda Gürcistan’a kaçarken yakalandı. Sağlık kontrolleri için hastaneye götürülen müteahhitlere yöneltilen ‘Vicdanınız rahat mı?’ sorusuna, müteahhitlerden Yavuz Karakuş’un verdiği cevap herkesi şok etti. Yavuz Karakuş kendisine yöneltilen soruya şu şekilde cevap verdi; ‘’Vicdanım rahat, her şeyi usulüne göre yaptım.’’

İKİLİNİN ÜZERİNDEN YÜKLÜ MİKTARDA NAKİT ÇIKTI

İstanbul Havalimanı’nın Dış Hatlar bölümünde Gürcistan’a kaçarken yakalanan Yavuz Karakuş ve Sevilay Karakuş’un, Adıyaman’da Kahramanmaraş depremi nedeni ile yıkılan birçok binanın müteahhitti oldukları belirlendi. Gürcistan’a kaçarken yakalanan ikilinin üzerinden 16 bin dolar ve 20 bin TL para çıktı. İki şüphelinin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.

BİR MÜTEAHHİTTE AFYONKARAHİSAR’DA YAKALANDI

Yaşanan Kahramanmaraş depremi nedeni ile on ilimizde de büyük yıkımlar meydana geldi. Yaşanan olaylar sadece ülkemizde değil tüm dünyada derin bir üzüntüye neden oldu. Meydana gelen depremlerin bilançosu ise, her geçen dakika artmaya devam ediyor. Binlerce yıkılan bina arasında yer alan ve on dört vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan Pamukoğlu Sitesi’nin müteahhitti de yakalandı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde yıkılan ve hasar gören binalara ilişkin soruşturma başlattığını açıklamıştı. Soruşturma çerçevesinde Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde şu ana kadar on dört vatandaşımızın hayatını kaybettiği Pamukoğlu Sitesi’nin yapılan ilk incelemelerde, beton kalitesinin çok düşük olduğu, donat işçiliğinin kullanıldığı ve donat işçiliğinin de çok kötü olduğu duyuruldu. İnşaat mühendisi A.G’de bu konuya ilişkin olarak Afyonkarahisar’da yakalandı ve Gaziantep’e sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.