EYT Yasasında Erteleme Kararı Alındı! Depreme Yakalanan EYT Tekrar Ne Zaman Mecliste Görüşülecek?

EYT Yasasında Erteleme Kararı Alındı! Depreme Yakalanan EYT Tekrar Ne Zaman Mecliste Görüşülecek?
Meydana gelen depremlerden sonra EYT düzenlenmesinde son durum ne olacak? 7 Şubat’ta Meclis’te oylaması planlanan EYT düzenlemesi, deprem sonrasında 1 hafta süreyle ertelenmesine karar verildi! İşte EYT’de son durum…

EYT yasası oldukça merak ediliyor. Tüm ülkeyi acıya boğan depremlerden soran EYT tasarısında son durum ne olacak? Yasa Meclis’te oylanacak mı? Soruları ve benzeri sorular oldukça merak edilmektedir.

MECLİS ÇALIŞMALARI 1 HAFTA ERTELENDİ

Kahramanmaraş depremi sonrasında EYT konusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. EYT, Meclis basamağı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atacağı imza ile yürürlüğe konulacaktı. Ancak Kahramanmaraş’ta yaşanan şiddetli depremler binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesi sonrasında ise Meclis, çalışmalarını 1 hafta askıya aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan acı olaylardan soran tüm ülke genelinde 7 gün süreyle milli yas ilan etti.

TBMM BAŞKANI DEPREM BÖLGESİNDE

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, milletvekilleri ve partilerin deprem bölgesine giderek çalışmalar için destek olduğunu, bu sebepten dolayı da bu haftaki Meclis toplantılarından sadece Genel Kurul toplantılarının ertelenmiş olduğu açıklanan bilgiler arasında yer aldı.

Açıklanan bilgiler ışığında ise mecliste 6 ile 10 Şubat 2023 tarihleri arasında görüşülecek olan kanun teklifleri bir sonraki haftada meclis genel kurlunda görüşülmesine karar verildi.

Yaşanan acı olaylardan sonra EYT şuan için gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Haftaya ise EYT konusunun netleşmesi beklentiler arasında oldu. Bir haftalık yas sürecinin bitecek olması, konunun yeniden mecliste gündeme taşınmasını sağlayacak.

EYT NE ZAMAN MECLİSTE TEKRAR GÜNDEME GELECEK?

EYT kapsamında emekli olacaklar ise merak içinde tasarının onaylanmasını beklemektedir. Kahramanmaraş’ta yaşana elim olaylar nedeniyle pek çok düzenlenme ertelendi. Ülke genelinde milli yas ilan edildi. Bir hafta sürecek olan milli yas sonrası tekrardan yeni kararların alınması bekleniyor.

Kahramanmaraş ve diğer tüm deprem bölgesi için de 3 ay süreyle OHAL ilanı yapıldı. Deprem bölgesi için destekler ve kararlar alınmaya devam ediliyor. Yardımlar da bir bir deprem bölgesine ulaştırılmaya çalışılmakta. EYT için son gelişmeler bu şekilde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.